Hero image

Privatlån

Förverkliga din idé eller samla smålån

Låna upp till 500 000 kronor till vad du vill, eller samla smålån för att få en lägre månadskostnad. Du får besked direkt och pengarna betalas ut efter tre bankdagar.

Räkna på ett lån
Din månadskostnad kan bli:
  kr
warning Max lånetid är 10 år för belopp under 50 000 kr
För att ansöka måste du:
 • Vara minst 20 år
 • Vara folkbokförd i Sverige sedan 2 år
 • Ha en årsinkomst på minst 150 000 kr
 • Inte ha betalningsanmärkningar

När du ansöker görs en kreditprövning där vi bland annat tittar på övriga lån och krediter hos Collector Bank samt andra kreditgivare, för att bedöma din återbetalningsförmåga. Collector tillämpar individuell räntesättning med en nominell ränta från 4,9%–17,15%. Amorteringstiden är 2–10 år för lånebelopp på 50 000 kr och under. Annars 2–18 år. Uppläggningsavgiften är 285 kr. Aviavgift 0 kr vid e-faktura eller autogiro. Vid ett kreditbelopp om 100 000 kr med årlig kreditränta om 8,2% och 5-års löptid (återbetalningstid) uppgår den effektiva räntan till 8,65%.

Låna pengar

Med Collectors Privatlån kan du finansiera exempelvis ett bilköp eller en renovering. Det kan också vara fördelaktigt att samla flera mindre lån i ett privatlån och på så sätt sänka din månadskostnad. Du kan också ansöka tillsammans med någon, en så kallad medsökande.

Ansök direkt

Collectorlånet, tjej i telefon

Vad är Collectors Privatlån?

Vårt privatlån är ett lån utan säkerhet och du kan ansöka om att låna upp till 500 000 kronor med en avbetalningstid på upp till 18 år. Våra villkor är individuella och vi gör alltid en bedömning utifrån dina förutsättningar.

Fördelar med privatlån: 

 • Ansökan sker helt digitalt via vår hemsida
 • Bedömning utifrån dina förutsättningar

 • Du kan ansöka om upp till 500 000 kronor

 • Säker signering med Mobilt BankID

 • Kostnadsfritt låneskydd i 3 månader

 • 14 dagars ångerrätt ingår

 • Möjlighet att ha en medsökande

Skydda ditt lån mot oväntade händelser 

Vi har något som vi kallar Låneskydd. Det är en försäkring som hjälper dig och dina anhöriga om du skulle ha oturen att bli allvarligt sjuk eller arbetslös under låneperioden.

Under de tre första månaderna på ditt lån så ingår försäkringen kostnadsfritt. Efter dessa tre månader har du själv möjligheten att välja om du vill fortsätta ha försäkringen eller inte.

Mer om låneskyddet

Flytta ditt bolån till oss

Slipp pappersstrul och förhandlingar – flytta bolånet på bostadsrätten till oss idag. Du får låna upp till 85% av bostadens värde. Vi har inga svårbegripliga rabatter eller helkundserbjudanden. Vi har gjort det så enkelt som möjligt att flytta bolånet så att du ska kunna fokusera på annat.

Ansök om bolån digitalt

Produktinformation

Här hittar du fullständiga produktvillkor och SECCI (Standardiserad Europeisk Konsumentkreditinformation) för Collectorlånet.

Kreditgivare är Collector Bank AB, Lilla Bommens Torg 11, 411 04 Göteborg. Telefonnummer 010 161 00 00. Collector Bank AB, org nr 556597-0513, står under Finansinspektionens tillsyn. 

Collector tillämpar individuell räntesättning med en nominell ränta från 4,9%–17,15%. Amorteringstiden är 2–10 år för lånebelopp på 40 000 kr och under. Annars 2–18 år. Uppläggningsavgiften är 285 kr. Aviavgift 0 kr vid e-faktura eller autogiro. Vid ett kreditbelopp om 100 000 kr med årlig kreditränta om 8,2% och 5-års löptid (återbetalningstid) uppgår den effektiva räntan till 8,65%.

Svensk marknadsföringslag och avtalsrätt tillämpas. Kommunikation kommer att finnas tillgänglig på svenska. Se vår information om klagomål för ytterligare information.

Som låntagare har du rätt att ångra ditt lån.

Du kan utnyttja ångerrätten genom att meddela Collector Bank AB detta inom 14 dagar från det att skrivit på skuldebrevet och erhållit skriftlig information om lånevillkoren. Om du vill ångra ditt lån inom 14 dagarsperioden måste du genast meddela detta till Collector Bank AB per telefon 010 - 161 00 10, via mail till lana@collectorbank.se eller genom brev via posten till adress Collector Bank AB, Box 11914, 404 39 Göteborg eller via fax 010 - 161 00 99.

Om du ångrar ditt lån är du skyldig att betala tillbaka hela lånebeloppet samt upplupen ränta till och med återbetalningsdagen. Uppläggningsavgiften och eventuella aviavgifter kommer att räknas av från återbetalningskravet.

Klagomål mot finansinstitut regleras bla i Finansinspektionens författningssamling FFFS 2002:23. Där sägs bla att med klagomål avses att en kund till ett institut i ett enskilt ärende framför konkret missnöje med hanteringen av en finansiell tjänst eller produkt.

Allmänna synpunkter och generella missnöjesyttringar anses i detta sammanhang inte som klagomål liksom ej heller missnöje som måste anses ha ringa betydelse för kunden. Definitionen av Klagomål har betydelse eftersom det finns ett helt regelverk för hur instituten skall agera i Klagomålsärenden.

Collector Bank AB, org nr 556597-0513, står under Finansinspektionens tillsyn. Svensk marknadsföringslag och avtalsrätt tillämpas. Kommunikation kommer att finnas tillgänglig på svenska. 

 Gå till klagomål

Ring oss på 010-161 00 10

Du kan också kontakta oss direkt via chatt eller e-post, eller hitta svar på vanliga frågor i vårt forum.