Vad är ett samlingslån?

Ett samlingslån är en typ av privatlån som syftar till att hjälpa dig att samla flera befintliga skulder och lån till ett enda lån. Detta kan göra det enklare att hantera dina skulder och kan också sänka dina totala månadskostnader genom att få en lägre ränta.

Fördelar med samlingslån

Att ta ett samlingslån kan ha flera fördelar, inklusive:

  • Lägre ränta: Genom att samla dyra små lån och krediter till ett större lån kan du få en lägre ränta, vilket minskar dina månatliga räntekostnader.
  • Enkelhet: Istället för att hantera flera betalningar och olika förfallodatum, har du bara en månatlig betalning att hålla koll på.
  • Bättre översikt: Ett samlingslån ger dig en tydlig bild av din skuld och hur lång tid det kommer att ta att betala av den.

Exempel på samlingslån

Anta att du har tre olika lån med följande räntor och månadsbetalningar:

Lån Ränta Månadsbetalning
Lån 1 15% 1 200 kr
Lån 2 18% 1 500 kr
Lån 3 20% 800 kr

Genom att samla dessa lån till ett samlingslån med en ränta på 10% kan du sänka dina månadskostnader och få en bättre översikt över dina skulder.

Att tänka på innan du tar ett samlingslån

Innan du tar ett samlingslån är det viktigt att:

  • Jämföra olika låneerbjudanden för att hitta det som har den bästa räntan och villkoren.
  • Förstå att ett längre lånetid kan innebära lägre månadskostnader, men att den totala kostnaden för lånet kan bli högre.
  • Se till att du har en stabil ekonomi och kan hantera månadskostnaderna för det nya lånet.

Så fungerar ett samlingslån hos Collector

När du ansöker om ett samlingslån hos oss på Collector, gör vi en kreditprövning för att bedöma din betalningsförmåga. För att bli beviljad ett lån behöver du uppfylla vissa grundläggande villkor, såsom att vara minst 23 år, ha en årsinkomst på minst 200 000 kronor och sakna betalningsanmärkningar.

När du ansöker direkt här på collector.se får du 0,5% lägre ränta och 0 kr i uppläggningsavgift. Ansökan sker med hjälp av Mobilt BankID.

Genom att samla dina lån och krediter kan du få bättre kontroll över din ekonomi och minska dina totala kostnader.

Läs mer om vårt samlingslån

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg