Låneskydd - försäkring för dig och ditt lån

Vårt låneskydd skyddar dig och din plånbok från livets plötsliga vändningar. Försäkringen täcker bland annat din månadskostnad i upp till 12 månader vid arbetslöshet eller sjukskrivning. Här hittar du allt från information till villkor kring vårt låneskydd.

Ansök om låneskydd

Vad innebär ett låneskydd?

Om du blir arbetslös eller inte kan arbeta på grund av olycksfall eller sjukdom är låneskyddet en försäkring som kan täcka betalningarna för lånet. Försäkringen kan också skydda dina anhöriga om du skulle gå bort.

Om du blir ofrivilligt arbetslös

Låneskyddet hjälper dig att betala din månadskostnad för lånet i upp till ett år om du blir ofrivilligt arbetslös.

Om du blir sjuk 

Försäkringen ersätter din månadskostnad i upp till 12 månader om du blir långvarigt sjukskriven eller inlagd på sjukhus under en period. 

Vid dödsfall

Skulle du gå bort skyddar låneskyddet dina anhöriga och täcker lånet med upp till 50 000 kr.

Försäkra ditt befintliga lån

Du kan när som helst trygga ditt nuvarande lån. Försäkringen träder i kraft direkt och medför varken någon bindnings- eller uppsägningstid. Du ansöker enkelt om låneskyddet på Mina sidor.

Fritt låneskydd i 3 månader

När du tecknar ett lån hos oss blir du automatiskt ansluten till en försäkring, ett låneskydd. Den är kostnadsfri de tre första månaderna och täcker upp för din månadskostnad om du skulle bli sjuk eller arbetslös och därmed själv inte kan betala för ditt lån. Den skyddar också dina anhöriga om du skulle gå bort. Efter tre månader kan du välja att förlänga eller avsluta ditt låneskydd. Vi erbjuder försäkringen via vår samarbetspartner Solid. 

Vad händer med lånet när livet förändras?

Sjukdom, arbetslöshet och dödsfall är händelser som kan påverka din eller dina anhörigas ekonomi. Med en låneskyddsförsäkring blir det lättare att tackla tuffa perioder i livet.

Läs mer

Försäkringsinformation


Här har vi samlat information om allt ifrån grundläggande villkor till för- och efterköpsinformation – för att du enkelt ska kunna ta del av den information du behöver och vill ha. Om du undrar över något är du välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig så snabbt som möjligt.

Har du en försäkring som är tecknad före den 15 januari 2024 ska du läsa försäkringsinformationen för BNP Paribas Cardif. Är din försäkring tecknad efter den 15 januari 2024 ska du se på försäkringsinformationen för Solid Försäkring. På mina sidor ser du vilken försäkringsgivare du har på ditt lån.

 

Till försäkringsinformation för Solids försäkringTill försäkringsinformation för BNP Paribas Cardif

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg