Finansiera dina projekt med renoveringslånet

Med ett privatlån från Collector kan du förverkliga dina renoveringsplaner, utan att ta av dina besparingar. Oavsett om du planerar en vanlig köksrenovering eller om du vill installera energieffektiva lösningar som solceller, är vi här för att hjälpa dig att göra det möjligt.

Ansök om renoveringslån här!

 

Låna till din renovering

Med hjälp av vårt renoveringslån kan du finansiera hela eller delar av dina projekt. Inga dolda avgifter och en ränterabatt när du ansöker direkt hos oss. Ansökan sker tryggt med BankID!

 

  • Upp till 0,5 % lägre ränta när du ansöker direkt hos oss
  • Låna upp till 500 000 kr
  • Fritt låneskydd i tre månader 
SEK/mån i år
Påbörja din ansökan*

*Vi tar inte en UC innan du skickat in din ansökan

Prissättning sker efter en individuell kreditprövning och är för nuvarande 5,9 – 17,9%. Uppläggningsavgift är 0 kr. Aviavgift 0 kr vid e-faktura eller autogiro. Exempel: Vid ett kreditbelopp om 105 000 kr med årlig rörlig kreditränta om 9,39% och 12 års löptid (144 återbetalningstillfällen) uppgår den effektiva räntan till 9,80%. Det totala beloppet att betala, vid oförändrad ränta blir 175 407 kr och din månadskostnad blir 1 218 kr. Årsränta per 2023-10-31.

Vanligt att låna till en renovering


Renoveringslån är en vanlig typ av lån som många väljer att ansöka om hos oss på Collector. Det finns olika anledningar till varför man väljer att ta ett lån för renovering.

Köksrenovering

Att låna pengar till en köksrenovering är vanligt då det är en central del av hemmet och en plats där man tillbringar mycket tid. Med ett renoveringslån kan du skapa det kök du drömt om och samtidigt öka värdet på din bostad.

Badrumsrenovering

Ett annat vanligt användningsområde för renoveringslån är att finansiera en badrumsrenovering. Genom att modernisera och uppgradera badrummet kan du förbättra både komfort och funktionalitet i hemmet.

Tillbyggnad eller ombyggnation

Med ett lån för en renovering kan du finansiera en tillbyggnad av bostaden eller en ombyggnation för att skapa mer utrymme eller förbättra funktionaliteten i hemmet. 

Energibesparande åtgärder

Många väljer numera att använda lån att renovera med för att genomföra energibesparande åtgärder i hemmet. Det kan inkludera installation av solceller byte till energieffektiva fönster och isolering av väggar och tak.

Din guide till energibesparande renoveringar

När du planerar att låna pengar till renovering kan det vara smart att överväga energieffektiva alternativ. Att installera solceller eller förbättra isoleringen kan hjälpa dig att sänka dina energikostnader på lång sikt och göra ditt hem mer hållbart. Genom att använda ditt renoveringslån till sådana energilösningar investerar du i både din bostad och miljön. När det gäller energibesparande renoveringar finns det flera alternativ att överväga. 

Läs mer om energisbesparande åtgärder här! 

Se över dina kostnader när du vill låna till renovering


När du ansöker om ett lån är det viktigt att du får den mest fördelaktiga månadskostnaden för din ekonomi. Att bara fokusera på vad du betalar varje månad är inte alltid det bästa sättet att göra en smart ekonomisk bedömning. Faktum är att det kan bli dyrare i längden att sträva efter en låg månadskostnad. Därför uppmanar vi dig att räkna noggrant på ditt lån för att hitta den mest fördelaktiga lösningen.

Vanliga frågor och svar

Hur fungerar ett renoveringslån?

Ett lån för renovering av hus är en typ av lån som används för att finansiera kostnaderna för en renovering eller förbättring av ditt hem. Vi på Collector erbjuder renoveringslån genom att du ansöker om ett blancolån och använder pengarna till renovering. Du kan ansöka om lånet online och få preliminärt besked på din låneansökan. Lånet betalas ut när din ansökan är godkänd.

Vad krävs för att ta ett renoveringslån?

För att kunna ansöka om ett renoveringslån hos oss på Collector finns det vissa krav som behöver uppfyllas. Du måste vara minst 23 år gammal och ha en stadigvarande inkomst på minst 200 000 kr om året. Det är också viktigt att ha en god ekonomisk historik och kunna visa upp en stabil betalningsförmåga. Innan du ansöker om ett lån är det bra att ha en tydlig plan för din renovering så du vet exakt hur mycket du behöver låna.

Hur mycket kan jag låna till en renovering?

Det exakta beloppet du kan låna till din renovering beror på flera faktorer, inklusive din ekonomiska situation och den specifika renovering du planerar. Hos oss på Collector erbjuder vi lån från 20 000 kronor upp till 500 000 kronor. Vi bedömer varje låneansökan individuellt och sätter en ränta utifrån din kreditvärdighet och förutsättningar.

Produktinformation

Här har vi samlat information om våra villkor gällande allt ifrån grundläggande villkor till ångerrätt, avgifter och olika räntor – för att du enkelt ska kunna ta del av den information du behöver och vill ha. Om du undrar över något är du välkommen att höra av dig till oss, så hjälper vi dig så snabbt som möjligt.

 

Till Produktinformation

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg