Collector Bank AB har bytt namn till Norion Bank AB. Verksamheten bedrivs genom våra tre varumärken: Norion Bank (Företag och Fastigheter), Walley (Payments) och Collector (Privat). Gå till Norion Bank

Placera era pengar – och ge dem en chans till stadig tillväxt!

Genom att spara företagets överskott i något av våra sparkonton får ni förmånlig ränta och trygg insättningsgaranti.

Öppna sparkonto till ditt företag


Om du redan är företagskund sedan tidigare loggar kontoadminstratören in på Mina Sidor för att öppna fler konton.

Logga in

Sparkonton för företag

Att ha en extra buffert är alltid viktigt, speciellt som företag där kostnader innebär olika typ av risker. Ett sparkonto med ränta kan därför passa bra för att bygga upp en ekonomisk marginal med kapital som ni kan komma åt när ni behöver. På så sätt sparar ni pengar på ett konto utan att ta stora risker, helt enkelt.

 

  • Trygg placering med insättningsgaranti
  • Bättre avkastning på överskottet 
  • Bygger upp en ekonomisk buffert

Vilket sparkonto passar ditt företag?

Vi erbjuder olika alternativ på sparkonton med olika lång bindningstid och olika höga räntor. Hur stor räntan blir beror på det aktuella ränteläget och vilken typ av sparkonto ni väljer. Alla våra konton täcks av den statliga insättningsgarantin.

Sparkonto med bunden ränta

På ett sparkonto med bunden ränta binder du dina pengar på en bestämd tid, och till en fast ränta som fastställs den dag när ni öppnar kontot. Att spara på ett fasträntekonto innebär alltså att dina sparpengar är låsta under hela bindningstiden som du väljer. Om du inte behöver ha tillgång till dina sparpengar på kort sikt, är ett bundet sparkonto ett bra alternativ. Längre bindningstid ger vanligtvis högre ränta.

Sparkonto med rörlig sparränta

Om ni väljer att öppna ett konto med rörlig ränta kan räntan förändras över tid, både uppåt och nedåt. Ni binder alltså inte kapitalet, utan kan när som helst använda pengarna med fria uttag. Räntan på kontot följer det rådande ränteläget. Ett sparkonto med rörlig sparränta passar dig som behöver använda pengarna på kort sikt, inom ett par månader eller upp till ett år.

Placera pengarna smart på något av våra sparkonton

Collector sparkonto

Rörlig ränta, Obegränsade uttag 

Collector Sparkonto Extra

Rörlig ränta, Två fria uttag per år. Minsta sparbelopp 250 000 kr

Collector 3-mån sparkonto

Fast ränta, Engångsinsättning. Minsta sparbelopp 10 000 kr

Collector 6-mån sparkonto

Fast ränta, Engångsinsättning. Minsta sparbelopp 10 000 kr

Collector 1-årigt sparkonto

Fast ränta, Engångsinsättning. Minsta sparbelopp 10 000 kr

Collector 2-årigt sparkonto

Fast ränta, Engångsinsättning. Minsta sparbelopp 10 000 kr

Pengarna växer stadigt utan att ni behöver investera er tid eller ta stora risker


Insättningsgaranti

Alla våra sparkonton skyddas av den statliga insättningsgarantin. Skyddet gäller upp till 1 050 000 kronor per juridisk person.

 

Läs mer


Förmånlig ränta

Hos oss får ni alltid en bra ränta till låg risk. Att sätta in pengar på ett sparkonto är både effektivt och säkert. På ett sparkonto växer pengarna stadigt utan att ni egentligen behöver investera er tid.


Inga avgifter

Att spara ska inte kosta något, hos oss är det avgiftsfritt att spara. Ni kan därför enkelt själv räkna ut hur mycket ränta ni kommer att tjäna in genom sparkontot ni väljer.

Hos oss är det enkelt att öppna ett sparkonto!

Kom i gång med ert sparande och få bättre avkastning på företagets överskott. 

Öppna sparkonto

Produktinformation

Här har vi samlat information om våra villkor gällande allt ifrån grundläggande villkor till ångerrätt, statlig insättningsgaranti, avgifter och olika räntor – för att du enkelt ska kunna ta del av den information du behöver och vill ha. Om du undrar över något är du välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig så snabbt som möjligt.

Till produktinformation

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg