Samla lån och minska din månadskostnad

Ibland kan det vara svårt att hantera flera lån och krediter samtidigt. Då kan du ansöka om ett större lån som täcker dina befintliga lån till en enda avbetalning – ett så kallat samlingslån. Det kan minska dina månatliga lånekostnader och ge dig bättre kontroll över din ekonomi.

Ansök om samlingslån här!

Bättre villkor och ränta

Att ha små lån och krediter utspridda här och där är inte bara svårt att hantera, utan kan ofta även innebära höga räntor. Om du i stället samlar dina lån hos oss kan du få bättre villkor och ränta - och därmed minska din totalkostnad. Samtidigt som du höjer din kreditvärdighet!

 

  • Upp till 0,5 % lägre ränta när du ansöker direkt hos oss 
  • Låna upp till 500 000 kr
  • Fritt låneskydd i tre månader 
SEK/mån i år
Påbörja din ansökan*

*Vi tar inte en UC innan du skickat in din ansökan

Prissättning sker efter en individuell kreditprövning och är för nuvarande 5,9 – 17,9%. Uppläggningsavgift är 0 kr. Aviavgift 0 kr vid e-faktura eller autogiro. Exempel: Vid ett kreditbelopp om 105 000 kr med årlig rörlig kreditränta om 9,39% och 12 års löptid (144 återbetalningstillfällen) uppgår den effektiva räntan till 9,80%. Det totala beloppet att betala, vid oförändrad ränta blir 175 407 kr och din månadskostnad blir 1 218 kr. Årsränta per 2023-10-31.

Tydlig överblick

Genom att samla dina lån behöver du endast ha koll på ett lån och en avbetalning, vilket ger dig en tydligare överblick över din lånesituation. Samtidigt som du höjer din kreditvärdighet!

En enda räntesats

I stället för att hantera flera olika lån med olika räntesatser och avgifter kan du få en enskild avbetalning till lägre ränta. Detta kan vara ekonomiskt fördelaktigt eftersom du får mindre att betala i slutändan. När du ansöker hos oss direkt får du upp till 0,5 % lägre ränta. Räntan sätts individuellt efter en sedvanlig kreditprövning.

Samla alla lån på ett ställe

Att ha flera lån eller krediter hos olika långivare kan vara både tidskrävande och svårt att hålla koll på. Hos oss kan du ansöka om ett privatlån mellan 20 000 och 500 000 kr och använda det till att samla dina gamla lån. På så vis kan du få en tydligare överblick över din totala skuldbelastning. Många gånger förbättras även din kreditvärdighet eftersom antalet aktiva krediter blir färre.

Fritt låneskydd i tre månader

Som ett sätt att ge våra kunder extra trygghet erbjuder vi fritt låneskydd i tre månader när du samlar dyra lån och krediter hos oss på Collector. Detta innebär att om du av någon anledning inte kan betala din skuld under denna period, kommer vi att täcka kostnaderna för dig. Det ger dig en värdefull andningspaus och möjlighet att återhämta dig ekonomiskt utan att behöva oroa dig för förseningsavgifter eller andra påföljder. 

Läs mer om låneskydd

Flexibla lånevillkor

När du väljer att samla ihop lån hos oss får du normalt en lägre totalkostnad och undviker flera räkningar varje månad. Du har möjlighet att välja en återbetalningsplan som passar din budget samt ett lånebelopp som täcker dina nuvarande skulder.

Personlig service och support

På Collector sätter vi våra kunder i första hand. Vi förstår att samla små lån kan vara ett stort, och i början något oroande beslut, och vi finns här för att ge dig den trygghet och kunskap du behöver för att fatta rätt val för din ekonomi.

Vanliga frågor och svar

Vad krävs för att få ett samlingslån?

För att få ett samlingslån hos Collector behöver du uppfylla vissa grundläggande krav. Du måste vara över 23 år och ha en fast inkomst på minst 200 000 kr eller annan form av regelbunden inkomst som gör det möjligt för dig att betala tillbaka lånet. Vi kommer också att göra en kreditupplysning för att bedöma din kreditvärdighet. För att ansöka om ett samlingslån kan du enkelt använda vårt formulär och fylla i den efterfrågade informationen. Vi kommer sedan att granska din ansökan och ge dig ett preliminärt besked direkt på skärmen.

Är det smart att samla sina lån?

Att samla sina lån kan vara en smart ekonomisk strategi för många människor. Genom att samla dina lån till en enda avbetalning kan du oftast minska dina månadskostnader och få en bättre överblick över din skuldsituation. Det kan också göra det enklare att hantera dina betalningar eftersom du bara behöver hålla reda på en enda förfallodag och en enda räntesats. Dessutom kan du dra nytta av bättre villkor. Innan du bestämmer dig för att samla dina lån är det dock viktigt att noggrant utvärdera dina alternativ och överväga kostnader och fördelar. Att rådgöra med en ekonomisk rådgivare kan vara till hjälp för att fatta rätt beslut för din unika situation.

Hur fungerar återbetalningen av ett samlingslån?

När du har samlat dina lån genom ett större privatlån hos Collector kommer du att få en enda avbetalning att hantera varje månad. Detta gör det enklare att hålla reda på dina betalningar och undvika försenade eller missade betalningar. Du behöver bara komma ihåg en enda förfallodag och se till att det finns tillräckligt med pengar på ditt konto för att täcka betalningen. När du ansöker kan du välja den avbetalningsperiod som passar dig bäst. Vi strävar efter att göra återbetalningen så smidig som möjligt för dig, så att du kan fokusera på att förbättra din ekonomi utan onödig stress.

Hur fungerar låneskyddsförsäkringen?

För att ge dig extra trygghet erbjuder vi en låneskyddsförsäkring som täcker dina avbetalningar under svåra tider. Med vårt låneskydd kan du känna dig lugn och säker i vetskapen om att du är skyddad om du förlorar din inkomst på grund av exempelvis arbetslöshet, sjukdom eller olycka. Försäkringen gäller även för dödsfall. För att få försäkringen ska du uppfylla samma krav för lånen, vara folkbokförd i Sverige, samt inte ha sjuk- eller aktivitetsersättning när du tar lånet. När du betalat tillbaka hela lånet avslutas försäkringen automatiskt.

Produktinformation

Här har vi samlat information om våra villkor gällande allt ifrån grundläggande villkor till ångerrätt, avgifter och olika räntor – för att du enkelt ska kunna ta del av den information du behöver och vill ha. Om du undrar över något är du välkommen att höra av dig till oss, så hjälper vi dig så snabbt som möjligt.


Till produktinformation

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg