Collectors billån – ett lån för ditt bilköp

Behöver du ta ett billån för att förverkliga din dröm om en ny bil, utan att behöva lägga en kontantinsats eller ha en säkerhet? Med hjälp av ett privatlån hos oss kan du låna pengar till en bil och finansiera ditt bilköp på ett enklare sätt.

Ansök om billån här!

Ansök om billån

Dags att köpa bil? Hos oss kan du låna pengar till bilköpet, oavsett om det är till en ny eller begagnad bil. Ränta på f.n. 8,9%.

 

  • Ansök om billån med Mobilt BankID
  • Ränta på f.n 8,9%
  • 14 dagars ångerrätt
SEK/mån i år
Påbörja din ansökan*

*Vi tar inte en UC innan du skickat in din ansökan

Prissättning sker efter en individuell kreditprövning och är för närvarande 8,9%. Uppläggningsavgift är 375 kr. Aviavgift 0 kr vid e-faktura eller autogiro. Exempel: Vid ett kreditbelopp om 185 000 kr med årlig rörlig kreditränta om 8,90% och 9 års löptid (108 återbetalningstillfällen) uppgår den effektiva räntan till 9,33%. Det totala beloppet att betala, vid oförändrad ränta blir 269 904 kr och din månadskostnad blir 2 496 kr. Årsränta per 2023-10-31.

Vägen till en ny bil 

Att köpa en bil är en spännande och betydelsefull investering, men det kan vara bra att ta dig en funderare på några olika saker innan du slår till. Nedan har vi samlat några användbara tips på vägen till en ny bil.

Begagnat eller nytt?

Överväg om du vill köpa en helt ny bil eller om du är öppen för att titta på begagnade alternativ. Begagnade bilar kan vara ett bra alternativ om du vill spara pengar på själva bilköpet och på så sätt ta ett lägre lån. Hos oss kan du ta ett blancolån för att köpa bil oavsett om bilen är begagnad eller ny. Du väljer själv hur mycket och till vad pengarna går.

Tänk på driftskostnaderna

Utöver själva bilköpet är det viktigt att ta hänsyn till de löpande kostnaderna för bränsle, underhåll, försäkring och eventuell vägskatt. Se till att dessa kostnader ryms inom din budget.

Ansök med en medsökande

Om du vill öka dina chanser att få en bil med lån till bättre villkor kan du ansöka tillsammans med en medsökande. Samma villkor för lånet gäller givetvis er båda.

Gratis låneskydd i tre månader

Hos Collector kan du känna dig trygg när du tar ett lån till bil. Vi erbjuder fritt låneskydd i tre månader, vilket innebär att din skuld blir skyddad om du skulle hamna i en oförutsedd ekonomisk situation, som sjukdom eller arbetslöshet. Om du sedan vill förlänga eller avsluta låneskyddet är det upp till dig.

Läs mer om låneskydd

Vanliga frågor och svar

Hur mycket är räntan på ett billån?

Räntan på ditt billån är f.n 8,9% när du ansöker hos Collector. Du behöver inte ha någon kontantinsats som säkerhet och heller ingen medsökande. Dock kan en medsökande förbättra dina villkor och ge ett högre lånebelopp. Uppläggningsavgiften för ett billån är 375 kr. Ingen aviavgift tillkommer om du väljer att betala med e-faktura eller autogiro.

Hur mycket kan jag låna till en bil?

Det exakta lånebeloppet beror på flera faktorer, inklusive din kreditvärdighet, din inkomst och bilens pris. Det är först och främst du som avgör hur mycket du vill låna till bilen beroende på vad den kostar.

Vad krävs för att ta ett billån?

För att ansöka om ett billån i form av ett blancolån hos Collector behöver du uppfylla följande grundkrav: Du måste vara minst 23 år gammal och du behöver ha en fast inkomst på minst 200 000 kr. Du bör ha en god kreditvärdighet och du får inte ha betalningsanmärkningar. Du ska vara folkbokförd i Sverige sedan minst 2 år. Vi kommer även att bedöma din låneansökan baserat på din ekonomiska situation och din förmåga att återbetala lånet. Det spelar ingen roll om du vill köpa en ny eller begagnad bil eftersom du använder vårt privatlån till det du vill, utan krav på säkerhet.

Hur ansöker jag om ett billån hos Collector?

Att ansöka om ett billån hos oss är enkelt och tryggt. Du kan antingen besöka vår webbplats eller ladda ner vår app för att fylla i en låneansökan. Vi behöver grundläggande information om dig och din ekonomi och när vi har mottagit din ansökan kommer vi att behandla den snabbt och ge dig besked inom kort tid. 

Produktinformation

Här har vi samlat information om våra villkor gällande allt ifrån grundläggande villkor till ångerrätt, avgifter och olika räntor – för att du enkelt ska kunna ta del av den information du behöver och vill ha. Om du undrar över något är du välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig så snabbt som möjligt.

 

Till Produktinformation

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg