Ta ett privatlån för körkort

Att ta körkort är ofta en viktig och nödvändig investering i dagens samhälle. Körkort kan ge många fördelar, förutom en frihetskänsla och ökad rörlighet kan ett körkort också vara avgörande för att öppna dörrar till nya karriärmöjligheter. Hos Collector kan du ta ett privatlån som hjälper dig att finansiera ditt körkort – ett slags “körkortslån”. 

8 september 2023 Privatlån

Vikten av att ha körkort

Ett körkort är mer än bara ett tillstånd att köra fordon. Det kan vara en nyckel till arbetsmarknaden och en förutsättning för att kunna söka och få vissa jobb. Många arbetsgivare ser körkort som en grundläggande kompetens och kan kräva det av sina anställda, särskilt om tjänsten innebär resor eller transporter.  

Utöver arbetsrelaterade fördelar kan ett körkort även erbjuda personlig frihet och oberoende. Du blir inte längre beroende av kollektivtrafikens tidtabeller och kan istället fritt välja när och var du vill resa. Det kan underlätta vardagen och göra det lättare att ta dig till och från jobbet. 

För att ta ett körkort krävs det dock ofta ekonomiska resurser för att täcka kostnaderna för utbildning och körlektioner. Det är här som ett privatlån kan vara till hjälp. 

Collector och privatlån för körkort 

Som en pålitlig långivare erbjuder vi på Collector ett privatlån som kan användas för att finansiera ditt körkort. Vi vet att det kan vara svårt att spara tillräckligt med pengar för att täcka alla kostnader på en gång, och därför ger vi dig möjlighet att ta ett lån som du kan återbetala varje månad. 

Krav för att ansöka om lån för körkort 

För att ansöka om ett privatlån hos Collector behöver du uppfylla vissa grundläggande krav. Du måste vara minst 23 år gammal, ha en stadig inkomst och en god kreditvärdighet. Ansökan sker online och tryggt med hjälp av BankID.  

Tre månaders kostnadsfritt låneskydd 

När du tar ett körkortslån hos Collector ingår kostnadsfritt låneskydd i tre månader. Det är en försäkring som ger dig skydd och täcker din månadsbetalning om du blir sjuk eller arbetslös och inte kan betala för ditt lån. Det ger också skydd för dina anhöriga om du skulle avlida. Efter tre månader har du möjlighet att förlänga eller avsluta ditt låneskydd. 

Ingen avgift för ansökningsprocessen 

När du väljer att ansöka direkt hos oss tar vi alltid bort uppläggningsavgiften. Dessutom tillkommer ingen aviavgift om du väljer att betala med e-faktura eller autogiro. 

Preliminärt svar på skärmen

När du ansöker om lån hos oss med BankID får du ett preliminärt svar. Vi behandlar din ansökan så fort som möjligt och betalar ut pengarna när den har blivit godkänd. 

Förmånlig ränterabatt

Genom att ansöka direkt hos oss får du alltid en ränterabatt på upp till 0,5 %. Om du ansöker tillsammans med en medsökande ökar dessutom chansen för ännu lägre ränta. 

Ångerrätt i två veckor

Vi vill att du ska känna dig trygg som låntagare. Därför har du rätt att ångra ditt lån. Efter att avtalet har ingåtts har du 14 dagar på dig att ångra och säga upp avtalet efter att du har fått avtalsdokumentationen. 

Hur mycket kostar det att ta körkort? 

Att ta körkort innebär vanligtvis olika kostnadssteg och det är viktigt att vara medveten om dessa för att kunna planera din ekonomi på ett bra sätt. Här är en översikt över de vanliga kostnaderna för att ta körkort: 

 

  • Körkortsutbildning: Den första kostnaden är själva körkortsutbildningen, som inkluderar teorilektioner, körlektioner och handledning. Kostnaden för utbildningen kan variera beroende på trafikskola och antal lektioner som behövs för att uppnå den nödvändiga kunskapsnivån. 
  • Körkortsprov: För att få körkort måste du genomföra teoretiska och praktiska prov. Kostnaden för dessa prov varierar, och det kan finnas en avgift för varje provtillfälle. 
  • Läkarintyg: Innan du får börja köra måste du genomgå en synundersökning och få ett läkarintyg om Transportstyrelsen anser att du behöver det. Detta intyg kan innebära ytterligare en kostnad. 
  • Tillverkning av körkort: När du har klarat dina prov och fått ditt körkortstillstånd, kan det finnas en avgift för att få själva körkortet tillverkat av Transportstyrelsen. Läs mer om priser på deras hemsida här

Det är viktigt att notera att kostnaderna kan variera beroende på faktorer som geografiskt område och individuell inlärningstakt. Det är alltid bra att undersöka olika trafikskolor och deras priser innan du tar ett beslut. 

 

Jag vill ansöka om ett privatlån för körkort! 

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg