Aktuella sparräntor

Vi erbjuder sparkonton med olika lång bindningstid – och olika höga räntor. Här kan du jämföra sparräntor för att se vilket konto som passar dig bäst, samt få en överblick av ränteutvecklingen på samtliga sparkonton. Alla våra sparkonton omfattas av den statliga insättningsgarantin.

 

Öppna sparkontoÖppna sparkonto för företag

Våra generella sparräntor

Här ser du våra nuvarande och ordinarie sparräntor för privatpersoner och företag. 

Bindningstid

Olika typ av sparkonton

Innan du väljer vilket typ av sparkonto du vill spara dina pengar på, kan det vara bra att känna till vilka sparkonton som finns. Och till vilka räntor. Sparräntan kan vara antingen rörlig eller fast.

Sparkonto med rörlig sparränta

Ett konto med rörlig ränta kan förändras över tid, både uppåt och nedåt. Det innebär att kontot inte har någon bindningstid och du kan sätta in och ta ut pengar när och hur ofta du vill. Ett sparkonto med rörlig sparränta passar dig som behöver använda pengarna på kort sikt, inom ett par månader eller upp till ett år.

Sparkonto med fast ränta

Att spara pengar på ett fasträntekonto innebär att dina pengar är låsta till en bunden ränta – det är alltså ett sparkonto där du binder dina pengar på en bestämd tid, och till en fast ränta. Om du inte behöver ha tillgång till dina sparpengar på kort sikt, kan alltså ett bundet sparkonto vara ett bra alternativ.

Hur får jag bästa möjliga sparränta?

Vilken sparränta du får beror på om du väljer att binda ditt kapital och hur länge du i så fall är beredd att binda det. Den bästa sparräntan får du i dagsläget genom att placera minst 10 000 kr på vårt 3-månaders sparkonto där pengarna alltså är bundna i tre månader.

Vill du i stället göra en mindre förstainsättning och därefter ha fria uttag och insättningar passar Collectors rörliga sparkonto bäst för dig.

 

Öppna sparkonto

Faktorer som kan påverka sparräntan

På ett sparkonto med rörlig ränta kan sparräntan ändras när som helst, vilket beror på olika faktorer. En vanlig faktor som påverkar vilken ränta ett sparkonto har är Riksbankens styrränta. Om Riksbanken höjer styrräntan kommer troligtvis även räntan på ett rörligt sparkonto att höjas så småningom, och tvärtom så kan sparräntan sjunka om Riksbanken sänker styrräntan. Sparräntan påverkas också av andra saker, såsom konkurrensläget och utvecklingen på räntemarknaderna.

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg