Låna smart till det som är viktigt

Ett blancolån, också kallat privatlån, är ett lån utan säkerhet som du kan använda till vad du än önskar. Hos oss kan låna upp till 500 000 kr. Ansökan sker smidigt och tryggt med BankID, och du får preliminärt besked i samband med ansökan.  

  • Upp till 0,5 % lägre ränta när du ansöker direkt hos oss 

  • Låna upp till 500 000 kr

  • Fritt låneskydd i tre månader 

 

  • Upp till 0,5 % lägre ränta när du ansöker direkt hos oss 

  • Låna upp till 500 000 kr

  • Fritt låneskydd i tre månader 
SEK/mån i år
Påbörja ansökan

*Vi tar ingen kreditupplysning innan du skickat in din ansökan

Prissättning sker efter en individuell kreditprövning och är för nuvarande 5,9 – 17,9%. Uppläggningsavgift är 0 kr. Aviavgift 0 kr vid e-faktura eller autogiro. Exempel: Vid ett kreditbelopp om 105 000 kr med årlig rörlig kreditränta om 9,39% och 12 års löptid (144 återbetalningstillfällen) uppgår den effektiva räntan till 9,80%. Det totala beloppet att betala, vid oförändrad ränta blir 175 407 kr och din månadskostnad blir 1 218 kr. Årsränta per 2023-10-31.


Samla lån

Att ha många smålån och krediter kan bli dyrt. Genom att samla lånen hos oss kan du få bättre villkor och därmed sänka din månadskostnad.

 

Läs mer om samla lån


Renoveringslån

Med vårt renoveringslån kan du finansiera hela eller delar av dina projekt och komma i mål med renovering av kök, sommarstuga eller badrum.

 

Läs mer om våra renoveringslån


Billån

Oavsett om du planerar att köpa en ny eller begagnad bil, kan du låna pengar till bilköpet hos oss. 

 

Läs mer om våra billån 

Fritt låneskydd i tre månader

När du tar ett lån hos oss ingår fritt låneskydd i tre månader. Det är en försäkring som skyddar dig och täcker upp för din månadskostnad om du skulle bli sjuk eller arbetslös och därmed själv inte kan betala för ditt lån. Den skyddar också dina anhöriga om du skulle gå bort. Efter tre månader kan du välja att förlänga eller avsluta ditt låneskydd. 

Läs mer om låneskydd

Vi vill göra det enkelt för dig att tänka smart kring privatlån 

Bankvärlden är full av krångliga ord, missuppfattningar och röriga villkor – därför vill vi hjälpa dig att hitta rätt i lånedjungeln. Något som kan vara bra att titta på är hur du kan påverka din ränta. Det finns en del smarta sätt att få en lägre månadskostnad och förbättra dina chanser till bättre villkor:

Se över din ekonomi så att du har bra balans mellan inkomster och utgifter.

Amortera av ditt lån och minska dina skulder.

Låna direkt hos banken och utnyttja ränterabatten.

Samla dina lån hos en bank OM det innebär bättre villkor för dig.

Ansök tillsammans med en medlåntagare.

Har du höjt din lön? Meddela banken. Kanske kan de ge dig bättre ränta?

Håll nere antalet kreditupplysningar.

0 kr i uppläggningsavgift

En uppläggningsavgift är den initiala kostnaden som tas ut för att lägga upp ett lån eller avbetalning. När du ansöker direkt hos oss bjuder vi på uppläggningsavgiften och ger dig upp till 0,5 % lägre ränta. Väljer du att betala med e-faktura eller autogiro slipper du dessutom aviavgiften.

Ränterabatt när ni söker om lån tillsammans

När du ansöker om ett lån tillsammans med en så kallad medsökande ökar chansen att få din låneansökan beviljad. Dessutom får ni en ränterabatt på upp till 1 % när ni ansöker tillsammans.
Vi gör en kreditbedömning på båda personerna, som då är ansvariga för att lånet återbetalas. Den av er som står som huvudlåntagare får fakturorna och är främst ansvarig för lånet.

Läs mer

Vanliga frågor och svar

Vad krävs för att ta ett privatlån?

För att kunna ansöka om ett privatlån hos oss på Collector finns det vissa krav som behöver uppfyllas. Du måste vara minst 23 år gammal och ha en stadigvarande inkomst på minst 200 000 kr om året. Det är också viktigt att ha en god ekonomisk historik, utan några betalningsanmärkningar och kunna visa upp en stabil betalningsförmåga. Innan du ansöker om ett lån är det bra att ha en tydlig plan så du vet exakt hur mycket du behöver låna.

Hur mycket kan jag låna?

Det exakta lånebeloppet beror på flera faktorer, inklusive din kreditvärdighet, din inkomst, din ekonomiska situation och ditt specifika behov. Hos oss på Collector erbjuder vi lån från 20 000 kronor upp till 500 000 kronor. Vi bedömer varje låneansökan individuellt och sätter en ränta utifrån din kreditvärdighet och förutsättningar.

Enkel ansökningsprocess - preliminärt besked direkt

Vi strävar efter att göra låneansökan så smidig och enkel som möjligt. Du kan ansöka om ditt privatlån hos oss online eller via vår app. När du ansöker identifierar du dig med Bank-ID och får besked i stort sett direkt om du blir beviljad lån eller inte. 

Flexibel återbetalningstid

När du lånar pengar hos oss har du möjlighet att välja mellan olika återbetalningsalternativ. Du får en anpassad löptid utifrån din ekonomiska situation, som du när som helst kan justera under löptidens gång.

Slipp uppläggnings– och aviaavgift

Hos Collector tas det inte ut någon uppläggningsavgift när du ansöker om lån direkt hos oss. Vi tar heller inte ut någon aviaavgift vid e-faktura och autogiro.

Ränterabatt när du ansöker direkt hos oss

Ansöker du direkt på vår sajt får du upp till 0,5% lägre ränta, en så kallad ränterabatt. Räntan sätts individuellt efter en sedvanlig kreditbedömning. Ansöker du med en medsökande kan räntan bli ännu lägre. 

Ansök ihop och få bättre villkor

Om ni är två som söker om att ta lån är chansen större till bättre ränta, bättre villkor och en högre chans att få lånet beviljat. 

Produktinformation

Här har vi samlat information om våra villkor gällande allt ifrån grundläggande villkor till ångerrätt, avgifter och olika räntor – för att du enkelt ska kunna ta del av den information du behöver och vill ha. Om du undrar över något är du välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig så snabbt som möjligt.

Till produktinformation

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg