Ett lån utan säkerhet - vad innebär det?

Ett lån utan säkerhet är ett privatlån som inte har någon underliggande pant för långivaren att överta - om du inte kan betala tillbaka de lånade pengarna.

30 juni 2023 Privatlån

Ett lån utan säkerhet (ett så kallat blancolån) är alltså en låneform där banken eller långivaren inte kräver någon säkerhet eller pant för lånet. Det är betalningsförmågan hos dig som låntagare som ligger till grund för säkerheten, vilket skiljer sig från ett lån med säkerhet. Då lånar du som låntagare pengar med ett värderat objekt som långivaren kan ta tillbaka om du inte kan betala tillbaka de lånade pengarna.   

Vem kan få ett lån utan säkerhet? 

Det finns vissa krav för att få den här typen av lån beviljad. Innan ansökan beviljas eller avslås görs det därför en kreditupplysning som bedömer kreditvärdigheten hos den som ansöker.  

Genom att ansöka tillsammans med en medsökande kan du förbättra lånevillkoren och öka möjligheten att få lånet beviljat. Hos Collector får ni dessutom en ränterabatt på 1 % om man har medsökande, läs mer här!   

Vilken ränta får jag när jag lånar pengar utan säkerhet? 

Eftersom allas ekonomi, inkomst och kredithistorik är olika varierar även räntan på lån utan säkerhet. Långivarna sätter räntan utifrån ett riskperspektiv, räntan är alltså individuell och avgörs av din kreditvärdighet. Personer som har en stark betalningsförmåga, exempelvis genom en stabil och god inkomst, förknippas med låg risk och därför goda möjligheter att få en bra ränta. Personer med en mer osäker inkomst och/eller andra faktorer såsom många befintliga skulder, kan göra långivaren orolig. Det förknippas med en högre risk och långivaren kan därför begära en högre ränta för att kompensera för den risken.   

Till vad kan jag använda ett lån utan säkerhet? 

Några exempel på vad ett privatlån kan hjälpa till att finansiera är köp av bil, renovering i hemmet eller samla lån och krediter. Collector erbjuder flera olika typ av lån utan säkerhet.

Det här lånen erbjuder vi:  

Med Collectors privatlån kan du låna upp till 500 000 kronor och få 0,5 procent lägre ränta om du ansöker direkt hos oss. Genom att söka tillsammans med en medsökande får ni dessutom en ränterabatt på 1 %! Maxlöptiden är 18 år och du betalar ingen uppläggningsavgift eller aviavgift vid e-faktura eller autogiro.   

Om du tar ett lån hos oss och sen ångrar dig, har du självklart 14 dagars ångerrätt. 

 

Jag vill ansöka om ett privatlån
 

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg