Vad är betalningsförmåga?

Betalningsförmåga är förmågan att regelbundet och i tid kunna betala av sina ekonomiska åtaganden, såsom räkningar, avbetalningar på lån och andra skulder. Det är en viktig indikator på en persons ekonomiska hälsa och stabilitet.

Hur bedöms din betalningsförmåga?

Betalningsförmågan bedöms vanligtvis av långivare och kreditgivare när du ansöker om lån eller andra former av kredit. De tittar på din inkomst, dina utgifter och ditt betalningshistorik för att avgöra om du har kapacitet att återbetala lånet eller skulden.

Tips för att förbättra din betalningsförmåga

  • Skapa en budget: Få kontroll över dina inkomster och utgifter genom att skapa en detaljerad budget. Identifiera vad du lägger dina pengar på och se om det finns möjlighet för att spara eller minska utgifterna.
  • Minska skulder: Försök att minska eller eliminera onödiga skulder för att frigöra mer pengar för att täcka dina övriga utgifter och spara för framtiden.
  • Betalningar i tid: Se till att du betalar dina räkningar och avbetalningar i tid varje månad för att undvika försenade betalningar och eventuella avgifter eller straffräntor.
  • Öka din inkomst: Om möjligt, överväg att öka din inkomst genom att exempelvis ta extrajobb eller förbättra dina färdigheter för att öppna upp för bättre karriärmöjligheter.

Att ha en god betalningsförmåga är avgörande för att upprätthålla en sund ekonomisk situation och för att kunna hantera eventuella ekonomiska utmaningar som kan uppstå längs vägen.

Räkna på ditt privatlån

Hos oss kan du låna mellan 20 000 kr och 500 000 kr till bra ränta och villkor, utan säkerhet! Du får dessutom upp till 0,5% lägre ränta och 0 kr i uppläggningsavgift när du ansöker direkt hos oss. Ansökan sker med hjälp av Mobilt BankID.

 

  • Upp till 0,5 % lägre ränta när du ansöker direkt hos oss 
  • Låna upp till 500 000 kr
  • Fritt låneskydd i tre månader 
SEK/mån i år
Påbörja din ansökan*

*Vi tar inte en UC innan du skickat in din ansökan

Prissättning sker efter en individuell kreditprövning och är för nuvarande 5,9 – 17,9%. Uppläggningsavgift är 0 kr. Aviavgift 0 kr vid e-faktura eller autogiro. Exempel: Vid ett kreditbelopp om 105 000 kr med årlig rörlig kreditränta om 9,39% och 12 års löptid (144 återbetalningstillfällen) uppgår den effektiva räntan till 9,80%. Det totala beloppet att betala, vid oförändrad ränta blir 175 407 kr och din månadskostnad blir 1 218 kr. Årsränta per 2023-10-31.

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg