Fördelar med ett kreditkort

Funderar du på att skaffa ett kreditkort? Vi svarar på vad ett kreditkort är, när det passar att betala med och andra fördelar ett kreditkort kan ge!

20 juni 2023 Kreditkort

När du handlar med ett kreditkort lägger banken ut pengarna, vilket gör att din betalning kan skjutas fram. Varje månad får du sedan en faktura på dina köp som du bestämmer du själv om du vill betala alltihop på en gång eller dela upp summan i delbetalningar. 

Extra buffert i plånboken 

Med ett kreditkort behöver du inte oroa dig för oväntade eller feltajmade utgifter såsom att tvättmaskinen skulle gå sönder eller att bilen får punktering. Eftersom du nyttjar en kredit när du handlar med ett kreditkort samlas alla dina inköp på en faktura där du kan välja att betala hela beloppet utan ränta, eller skjuta upp en del av betalningen och då betala ränta på den del du skjuter upp. Ett kreditkort ger dig alltså en extra buffert. Dessutom kan du dra nytta av bra erbjudanden även om de skulle dyka upp sent i månaden. Kanske ramlar du över drömsängen till reapris eller hittar en välbehövlig sista minuten-resa strax innan löning? 

Räntefria dagar 

De flesta kreditkort erbjuder någon form av räntefri kredit under ett visst antal dagar, dessa dagar kallas för räntefria dagar. Utnyttjar du din kredit och betalar tillbaka den inom den satta tidsperioden tillkommer ingen ränta, vilket innebär att det inte kostar något att använda krediten. Om du inte betalar tillbaka hela den använda krediten inom dina räntefria dagar tillkommer ränta på det belopp som inte betalats tillbaka.  

Med Collectors kreditkort får du upp till 56 dagars räntefri kredit. 

Tydlig överblick på dina kostnader  

Har du koll på hur mycket pengar i månaden du spenderar på mat, nöjen och övrigt? Med ett kreditkort ser du en exakt totalkostnad på en samlingsfaktura i slutet av varje månad.  

Är ni flera med gemensam ekonomi kan ni dessutom ansöka om ett extrakort, med samma fördelar som huvudkortet. Era gemensamma inköp är då kopplade till samma kredit och samlas därför på en och samma faktura vilket gör att ni tydligt kan hålla koll era gemensamma kostnader. 

Du som har ett kreditkort hos Collector kan beställa ett extrakort helt utan kostnad. 

Trygghet med försäkringar 

Till skillnad från bankkort kommer ett kreditkort ofta med en del försäkringar, bonussystem och andra förmåner. När du handlar online kan det även vara säkrare att betala med ett kreditkort för att inte behöva ge tillgång till ditt lönekonto. 

Fördelar med Collectors kreditkort

 

  • Inga aviavgifter eller valutapåslag 
  • Upp till 56 dagars fri kredit. 
  • Förlängd garanti med upp till ett år vid nyinköp av hemelektronik och vitvaror. 
  • Leveransförsäkring vid internetköp 
  • Allriskförsäkring 
  • Kostnadsfritt extrakort 
     

Dessutom är Collectors kreditkort extra bra för dig som gillar att resa. Reseförsäkring och avbeställningsskydd ingår när du bokar med kortet och du slipper valutapåslag när du betalar med kortet utomlands! 

 

Ansök nu

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg