Vad innebär ett kreditkort utan valutapåslag?

Man pratar ofta om fördelar med ett kreditkort utan valutapåslag - men vad innebär egentligen valutapåslag och hur stor skillnad kan det göra för plånboken?

8 juni 2023 Kreditkort

Vad innebär valutapåslag?

Om du handlar med ditt bankkort utomlands är det många kreditföretag som lägger på en avgift på alla dina köp för att växla mellan de olika valutorna. Avgiften ligger på 1–3% och kallas valutapåslag eller valutaväxlingsavgift. Om du reser ofta kan du därför spara en hel del pengar på att använda ett kreditkort utan valutapåslag.

Valutapåslag är alltså en avgift som betalas till kreditföretaget för varje köp du gör i annan valuta än SEK.

Exempel: om valutapåslaget är 3 % och du under en semester handlar för 10 000 kr med ditt kort kommer du därmed betala 300 kr i valutaväxlingspåslag. Ju större summor du handlar för, desto större blir kostnaden i avgifter.

Ett kreditkort utan valutaavgifter behöver inte innebära färre förmåner eller bonussystem. Vårt kreditkort har till exempel en kompletterande reseförsäkring och avbeställningsskydd, en kreditgräns upp till 100 000 kronor, 56 dagar räntefri kredit och 0 % valutapåslag. Men kortet har dessutom en låg årsavgift om 195 kr och erbjuder både försäkringar vid olika evenemangsbokningar och onlineköp. Collectors kreditkort passar alltså både att använda som resekort eller som ditt vanliga kort i vardagen.

Fördelar med Collectors kreditkort

 

  • 0% valutapåslag utomlands
  • Reseförsäkring med avbeställningsskydd
  • Evenemangsförsäkring
  • Leveransförsäkring när du handlar på nätet
  • 1 års förlängd garanti på nyinköp av vitvaror och elektronik

Är du intresserad av vårt kreditkort utan valutapåslag? Din ansökan sker tryggt via BankID.

 

Jag vill ansöka om kreditkort

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg