Därför är det bra med ett extrakort

Har du ett bank-, betal-, eller kreditkort? Då finns möjligheten att ansöka om ett extrakort till eventuell partner eller annan familjemedlem. Samla bonus tillsammans och få samtidigt en bättre överblick på era gemensamma utgifter. Fördelarna med extrakort är många – i denna artikel tar vi upp några av dem.

20 juni 2023 Kreditkort

Vad är ett extrakort?

Ett extrakort är ett bank-, betal-, eller kreditkort som är kopplat till samma konto eller kredit som ett annat kort. Det gör att flera personer kan handla med varsitt kort från olika håll, men att kostnaden dras från samma konto eller hamnar på samma faktura.

Tydlig överblick

När ni använder era kopplade kort dras antingen pengarna från ett gemensamt konto direkt vid inköp eller samlas på en faktura i slutet av månaden. Det betyder alltså att ni kan få en bra överblick på ekonomin, oavsett vilken korttyp ni har ett extrakort till. Använder ni er av fakturabetalning kan ni dessutom se hur mycket som köpts in under perioden, samt vilket kort som genomfört vilka inköp.

Läs mer om skillnaden på olika korttyper här.

Håll koll på ditt kort

Har du ett extrakort kopplat till ditt Easyliving kan du med hjälp vår app hålla koll på det aktuella kortsaldot, de senaste köpen och senaste fakturan. Här samlas alla de gemensamma inköpen kopplat till kortet, på ett och samma ställe. På så sätt kan du se var pengarna tar vägen, vilket i sin tur gör det lättare att lägga upp en sparbudget.

Samla bonus och poäng tillsammans

Många kreditkort ger bonus eller poäng på alla inköp som görs. Har ni ett extrakort kan ni tjäna mer bonus genom att samla dessa poäng tillsammans, istället för på separata kort.

Sprid riskerna 

Genom att fördela dina pengar på olika konton och kort minskar du risken att alla dina pengar försvinner om du skulle bli av med ditt kort. När du får in lön på ett konto kan du flytta över en viss summa pengar varje månad på kortet för löpande och gemensamma utgifter och en annan summa på ett “spenderar-kort”.

Så ansöker du om ett extrakort hos Collector

Som kund hos Collector kostar det ingenting att ansöka om ett extrakort till ditt Easyliving. Du behöver bara gå in via appen eller Mina Sidor och göra en ansökan. Det görs ingen UC på extrakortsinnehavaren, utan det räcker med att kort- och extrakortsinnehavaren signerar med Mobilt BankID.

 

Jag vill ansöka om ett extra kreditkort till mitt Easyliving

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg