Så ska du tänka kring lån för husbil

Drömmer du om att köpa en husbil och utforska världen? Här delar vi med oss av tips och råd i hopp om att underlätta din väg till husbil.

20 juni 2024

Vad kostar en husbil?

Innan du bestämmer dig för att låna till en husbil är det viktigt att ha en uppfattning om kostnaderna. Priset på en husbil kan variera beroende på modell, skick, ålder och utrustningsnivå. En begagnad husbil kan kosta allt mellan 300 000 och 800 000 kronor, medan priset på en nyare modell kan ligga mellan 700 000 och över en miljon kronor.

När du budgeterar för din husbil bör du också ta hänsyn till andra kostnader som försäkring, service och underhåll samt eventuella extra tillbehör.

Hur mycket kan jag låna till en husbil?

Hos oss på Collector kan du låna upp till 500 000 kronor för att finansiera din husbil. Vi erbjuder flexibla återbetalningsvillkor och anpassar lånet efter din ekonomiska situation. Genom att använda vår lånekalkylator kan du enkelt se hur mycket du kan låna och vilken månadskostnad det blir.

Innan du ansöker om ett lån är det viktigt att du gör en realistisk budget och ser till att du har råd att betala tillbaka lånet enligt avtalet. Kom ihåg att räkna med eventuella framtida kostnader för underhåll och reparationer av din husbil.

Så ansöker du om ett husbilslån hos Collector

Att ansöka om ett lån hos oss på Collector är enkelt och smidigt. Du kan göra din ansökan direkt online eller via vår app och få ett preliminärt besked direkt. För att ansöka om ett lån behöver du vara minst 18 år gammal och ha en stadig inkomst på minst 200 000 kronor om året. Vi tar också hänsyn till din kreditvärdighet och betalningsförmåga när vi behandlar din ansökan.

När din ansökan har godkänts kan du få dina pengar utbetalda inom kort så att du kan börja planera dina husbilsäventyr.

Tips inför köpet av din husbil

Innan du köper en husbil är det viktigt att utforska marknaden för att hitta rätt modell för dina behov och önskemål. Genom att noggrant planera och överväga ditt köp kan du säkerställa att du hittar en husbil som passar dina behov och ger dig många fantastiska äventyr på vägen. Här är några tips som kan hjälpa dig på vägen:

  • Bestäm din budget: Innan du börjar titta på husbilar är det viktigt att fastställa din budget och se till så att du har råd att finansiera köpet.
  • Fundera över dina behov: Tänk på hur du kommer att använda din husbil och vilka funktioner och bekvämligheter som är viktigast för dig. Behöver du till exempel många sovplatser, extra förvaringsutrymme eller en separat toalett?
  • Gör grundliga undersökningar: Ta dig tid att undersöka olika husbilar och jämföra modeller och priser. Be om att få se fordonsjournalen och kontrollera husbilens skick och servicehistorik.
  • Testa körförmågan: Om möjligt, testa att köra husbilen innan du köper den för att se hur den beter sig på vägen. Kontrollera också alla funktioner och system för att säkerställa att de fungerar som de ska.
  • Be om professionell inspektion: Innan du genomför köpet kan det vara klokt att låta en professionell inspektör undersöka husbilen för att upptäcka eventuella dolda fel eller problem.

Hos Collector erbjuder vi flexibla och förmånliga lån för att hjälpa dig finansiera dina drömmars husbil.

Läs mer om vårt privatlån

 

Betala smart på resan med Easyliving

Ska du åka utomlands med husbilen? Med vårt kreditkort Easyliving undviker du så kallat valutapåslag. Det innebär att du inte betalar några extra avgifter för valutaväxling när du handlar utomlands.

Dessutom kan du tjäna upp till 25% i cashback i över 300 butiker, restauranger och hotell världen över med Mastercard Travel Rewards.

Genom att använda Collector Easyliving kan du spara mycket pengar på din semester och få mer för​ dina pengar.

Räkna på ditt privatlån

Hos oss kan du låna mellan 20 000 kr och 500 000 kr till bra ränta och villkor, utan säkerhet! Du får dessutom upp till 0,5% lägre ränta och 0 kr i uppläggningsavgift när du ansöker direkt hos oss. Ansökan sker med hjälp av Mobilt BankID.

 

  • Upp till 0,5 % lägre ränta när du ansöker direkt hos oss 
  • Låna upp till 500 000 kr
  • Fritt låneskydd i tre månader 
SEK/mån i år
Påbörja din ansökan*

*Vi tar inte en UC innan du skickat in din ansökan

Prissättning sker efter en individuell kreditprövning och är för nuvarande 5,9 – 17,9%. Uppläggningsavgift är 0 kr. Aviavgift 0 kr vid e-faktura eller autogiro. Exempel: Vid ett kreditbelopp om 105 000 kr med årlig rörlig kreditränta om 9,39% och 12 års löptid (144 återbetalningstillfällen) uppgår den effektiva räntan till 9,80%. Det totala beloppet att betala, vid oförändrad ränta blir 175 407 kr och din månadskostnad blir 1 218 kr. Årsränta per 2023-10-31.

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg