Vad innebär förfallodag?

Förfallodagen är det datum då en betalning måste vara gjord. Det kan handla om en faktura, ett privatlån eller ett kreditkort. För att undvika extra kostnader och påföljder är det viktigt att hålla koll på sina förfallodagar.

Varför är förfallodagen viktig?

Förfallodagen är viktig av flera anledningar:

Vad händer om man missar förfallodagen?

Om du missar att betala på förfallodagen kan det leda till följande:

  • Påminnelseavgifter och dröjsmålsränta.
  • Försämrad kreditvärdighet.
  • Eventuellt inkassokrav.

Exempel: Om du har en kreditkortsfaktura med en förfallodag den 15:e varje månad och du inte betalar i tid, kan du få en påminnelseavgift och ränta på det obetalda beloppet.

Hur håller man koll på förfallodagar?

För att inte missa dina förfallodagar kan du:

  • Ställa in påminnelser i din kalender.
  • Använda automatiska betalningar via din bank.
  • Kontrollera dina fakturor regelbundet.

Förfallodag hos Collector

När du har ett lån eller kreditkort hos oss på Collector är det enkelt att hålla reda på dina förfallodagar. Du kan logga in på vår webbplats eller app och få en tydlig överblick över kommande betalningar. Vi erbjuder också möjligheten att sätta upp autogiro för smidiga och automatiska betalningar.

Räkna på ditt privatlån

Hos oss kan du låna mellan 20 000 kr och 500 000 kr till bra ränta och villkor, utan säkerhet! Du får dessutom upp till 0,5% lägre ränta och 0 kr i uppläggningsavgift när du ansöker direkt hos oss. Ansökan sker med hjälp av Mobilt BankID.

 

  • Upp till 0,5 % lägre ränta när du ansöker direkt hos oss 
  • Låna upp till 500 000 kr
  • Fritt låneskydd i tre månader 
SEK/mån i år
Påbörja din ansökan*

*Vi tar inte en UC innan du skickat in din ansökan

Prissättning sker efter en individuell kreditprövning och är för nuvarande 5,9 – 17,9%. Uppläggningsavgift är 0 kr. Aviavgift 0 kr vid e-faktura eller autogiro. Exempel: Vid ett kreditbelopp om 105 000 kr med årlig rörlig kreditränta om 9,39% och 12 års löptid (144 återbetalningstillfällen) uppgår den effektiva räntan till 9,80%. Det totala beloppet att betala, vid oförändrad ränta blir 175 407 kr och din månadskostnad blir 1 218 kr. Årsränta per 2023-10-31.

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg