Låneskydd

En försäkring som skyddar dig och ditt lån mot oväntade händelser!

Därför bör du ha en låneskyddsförsäkring

Om du blir arbetslös eller inte kan arbeta på grund av olycksfall eller sjukdom är låneskyddet en försäkring som kan täcka betalningarna för lånet. Försäkringen kan också betala av lånet om du skulle gå bort.

Om du blir arbetslös

Låneskyddet kan hjälpa dig om du blir arbetslös, får ersättning från A-kassan och i samband med det också är inskriven hos Arbetsförmedlingen.

Om du blir sjuk 

Försäkringen gäller om du under försäkringstiden blir intagen på, eller skulle mista din arbetsförmåga på grund av sjukdom eller olycksfallsskada.

Vid dödsfall

Skulle du gå bort skyddar låneskyddet dina anhöriga. 

Låneskydd hos Collector 

När du tecknar ett lån hos oss blir du automatiskt ansluten till en försäkring, en låneskyddsförsäkring. Den är kostnadsfri de tre första månaderna och skyddar dig, samt täcker upp för din månadskostnad om du skulle bli sjuk eller arbetslös och därmed själv inte kan betala för ditt lån. Den skyddar också dina anhöriga om du skulle gå bort. Efter tre månader kan du välja att förlänga eller avsluta ditt låneskydd. Vi erbjuder försäkringen via vår samarbetspartner BNP Paribas Cardif. 

Vad händer med lånet när livet förändras?

Sjukdom, arbetslöshet och dödsfall är händelser som kan påverka din eller dina anhörigas ekonomi. Med en låneskyddsförsäkring blir det lättare att tackla tuffa perioder i livet.

Läs mer

Försäkringsinformation


Här har vi samlat information om allt ifrån grundläggande villkor till förköpsinformation – för att du enkelt ska kunna ta del av den information du behöver och vill ha. Om du undrar över något är du välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig så snabbt som möjligt.

Till försäkringsinformation

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg