Vad innebär låneskydd?

Låneskydd är en försäkring som hjälper till att täcka dina lånekostnader om du skulle drabbas av oförutsedda händelser som påverkar din betalningsförmåga. Det är en trygghet som kan göra att du slipper oro för din ekonomi om något oväntat skulle inträffa.

Vad täcker låneskyddet?

Låneskydd kan variera mellan olika långivare, men vanligtvis täcker det följande:

 • Arbetslöshet: Om du blir ofrivilligt arbetslös kan låneskyddet betala dina månadsbetalningar under en viss period.
 • Sjukdom eller olycksfall: Vid långvarig sjukdom eller om du råkar ut för en olycka som gör att du inte kan arbeta, kan låneskyddet träda in och betala dina lånekostnader.
 • Dödsfall: Vid dödsfall kan låneskyddet hjälpa till att betala av lånet, vilket minskar den ekonomiska bördan för dina anhöriga.

Hur fungerar låneskyddet?

När du tecknar ett låneskydd betalar du en månadsavgift som vanligtvis är en procentandel av ditt lån. Om något av de täckta händelserna inträffar, gör du en anmälan till försäkringsgivaren som sedan prövar ditt ärende. Vid godkännande betalar försäkringen dina lånekostnader enligt villkoren i din försäkring.

Fördelar med låneskydd

Att ha ett låneskydd kan ge dig flera fördelar, bland annat:

 • Ekonomisk trygghet: Du kan vara säker på att dina lånekostnader täcks även om du skulle förlora din inkomst.
 • Mindre stress: Med låneskydd slipper du oroa dig för att hamna i ekonomiska svårigheter om du blir arbetslös eller sjuk.
 • Skydd för anhöriga: Vid dödsfall minskar låneskyddet den ekonomiska bördan för dina närstående.

Låneskydd på privatlån hos Collector

När du ansöker om ett privatlån här på Collector.se ingår fritt låneskydd i tre månader. Låneskyddet kopplas på automatiskt och du har kvar det till och med att du själv väljer att säga upp försäkringen. Låneskyddet täcker dina betalningar vid arbetslöshet, sjukdom, olycksfall eller dödsfall.

Vem kan teckna låneskyddet?

Du kan teckna låneskyddet om du:

 • Är över 18 år
 • Har ett privatlån hos Collector
 • Är stadigvarande bosatt i Sverige
 • Inte har en annan försäkring som ger motsvarande skydd

Vad kostar låneskyddet?

Du ansluts automatiskt till försäkringen och vid den fjärde månaden kommer kostnaden för låneskyddet att läggas till på din faktura. Låneskydd kan vara en värdefull försäkring för den som vill ha extra trygghet kring sina lånekostnader. Genom att teckna ett låneskydd kan du skydda dig själv och dina anhöriga mot ekonomiska svårigheter vid oförutsedda händelser.

Klicka här för att se aktuell kostnad för vårt låneskydd

Räkna på ditt privatlån

Hos oss kan du låna mellan 20 000 kr och 500 000 kr till bra ränta och villkor, utan säkerhet! Du får dessutom upp till 0,5% lägre ränta och 0 kr i uppläggningsavgift när du ansöker direkt hos oss. Ansökan sker med hjälp av Mobilt BankID.

 

 • Upp till 0,5 % lägre ränta när du ansöker direkt hos oss 
 • Låna upp till 500 000 kr
 • Fritt låneskydd i tre månader 
SEK/mån i år
Påbörja din ansökan*

*Vi tar inte en UC innan du skickat in din ansökan

Prissättning sker efter en individuell kreditprövning och är för nuvarande 5,9 – 17,9%. Uppläggningsavgift är 0 kr. Aviavgift 0 kr vid e-faktura eller autogiro. Exempel: Vid ett kreditbelopp om 105 000 kr med årlig rörlig kreditränta om 9,39% och 12 års löptid (144 återbetalningstillfällen) uppgår den effektiva räntan till 9,80%. Det totala beloppet att betala, vid oförändrad ränta blir 175 407 kr och din månadskostnad blir 1 218 kr. Årsränta per 2023-10-31.

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg