Förbered dig inför årets kampanjmånader – med rätt planering och betalningsmetod

November och december är två av årets stora kampanjmånader med allt från Black Friday till mellandagsrean. Med mängder av rabatter och erbjudanden har du möjlighet göra riktigt bra fynd, men det gäller att förbereda sig väl. I denna artikel lyfter vi vad du kan tänka på inför dessa shoppingperioder, samt smarta betalningsmetoder du bör använda dig av. 

27 oktober 2023 Kreditkort

Planera dina inköp

Tyvärr är det lätt att handla på sig saker bara för att det är billigt. Men det går att planera ditt shoppande och vänta in reor, erbjudanden och kampanjer för att handla det du behöver. Om du till exempel vet att vissa av sakerna du ändå hade tänkt köpa snart kommer på kampanjpris, är det så klart smart att passa på just då. Genom att göra en lista över vad du faktiskt behöver (och vill ha), kan du planera dina inköp. Det i sig ökar inte konsumtionen, men det minskar dina utgifter. På så sätt är det också lättare att sätta en realistisk budget att hålla dig till, och faktiskt tänka igenom dina köp och inte låta extrapriserna leda till impulsköp. 

Sätt en budget

Det är smart att dra nytta av prisavdragen under dessa stora kampanjperioder, men det är också lätt att lockas av röda priser och handla mer än man tänkt sig. Med hjälp av en budget kan du lättare hålla dig inom vissa ramar och vara uppmärksam på vad det är du spenderar pengar på. 

Jämför priser

Som alltid när du handlar bör du jämföra priser från olika butiker för att hitta det billigaste erbjudandet. Det här finns det flera prisjämförelsesidor och appar för. Om du handlar online, kom ihåg att räkna med eventuella fraktkostnader i din budget. Ibland kan gratis frakt vara mer ekonomiskt än att köra till en butik. 

Använd rätt betalmetod

När du har hittat någonting du vill ha och det är dags att genomföra köpet är det bra att fundera över vilket kort du ska använda. Ibland kan det vara säkrare att betala med ett kreditkort för att inte erbjuda tillgång till ditt lönekonto. De flesta kreditkort erbjuder dessutom många olika bra försäkringar. Collectors kreditkort har till exempel en leveransförsäkring vid internetköp, vilket innebär att du får ersättning om den vara du köper inte dyker upp eller skulle vara skadad när den kommer fram. Försäkringen gäller från det att en vara har köpts via internet (från ett företag registrerat inom EU) till dess att den levererats till kortinnehavarens hemadress. 

Flexibilitet och räntefria perioder

De flesta kreditkort erbjuder någon form av räntefri kredit, vanligtvis en period på 30–60 dagar. Om du inom denna period nyttjar din kredit och betalar tillbaka den inom den satta tidsperioden, tillkommer ingen ränta. Det kostar alltså ingenting att använda krediten. Detta ger dig en flexibilitet att göra dina inköp och hantera utgifterna över en viss tid.  

Sammanfattningsvis, när Black Friday och julhandeln närmar sig, kan det vara en smart idé att använda sig av ett kreditkort när du handlar, speciellt online. Det ger dig inte bara extra skydd och fördelar, utan också en smidig, trygg och flexibel betalningsmetod.  

Med Collectors kreditkort får du upp till 56 dagars räntefri kredit. Dessutom ingår massor av försäkringar, samt upp till ett års förlängd garanti vid nyinköp av vitvaror och hemelektronik! 

 

Jag vill ansöka om Collectors kreditkort 

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg