Därför ska du hyra bilen med ett kreditkort

Ett kreditkort erbjuder ofta olika förmåner och försäkringar när du är utomlands och behöver hyra en bil - vi förklarar vilka!

8 juni 2023 Kreditkort

Om du funderar på att åka utomlands och dessutom vill hyra bil under tiden är det bra att noggrant läsa igenom villkoren. De kan nämligen variera mellan olika länder och olika biluthyrningsfirmor. Men se till att alltid betala hyrbilen med ett kreditkort, så att du får de fördelar och försäkringar som ingår om något oförutsett skulle hända. Speciellt eftersom det kan se lite annorlunda ut att hyra bil utomlands jämfört med i Sverige.

Tre fördelar med att hyra bilen med ett kreditkort:

Du slipper betala hög självrisk  

I många länder är självrisken hög när det gäller hyrbilar. Ett tips är därför att boka och betala hyrbilen med ett bra kreditkort, såvida du inte väljer att köpa till fullt skydd eller kompletterande reseförsäkring. Med Collectors kreditkort är självriskeliminering inkluderat när du hyr ett fordon utomlands. Om fordonet skulle bli skadat eller stulet och du har betalat det till 100 % på resmålet (eller till mer än 50 % i förväg) ingår självriskreducering på upp till 15 000 kronor. Det innebär att försäkringen täcker kostnaden för självrisk, -eller reparationskostnaden om den är lägre än självrisken. 

Försäkringarna tecknas av ERV och gäller för resor över hela världen. Läs mer om dem här

Du behöver inte använda egen budget för deposition

I många länder är det standardkrav att betala för hyrbil med ett kreditkort. Det beror på att det då är enkelt för biluthyrningsfirman att reservera en deposition på kortet. När du hämtar ut din hyrbil är det vanligt att firman tar ett visst belopp i deposition för tiden du tänkt använda bilen, ett belopp som bara kommer att dras om du inte kan betala. Beloppet för depositionen varierar, men fungerar som så att firman låser ett belopp på ditt kreditkort för att vara trygga i att du har pengar för att betala eventuella skador eller stöld, men också för att reglera mellanskillnad för bränsle om det skulle vara så att du lämnar tillbaka bilen med mindre bränsle än vad som fanns när du hämtade ut den. Om du betalar hyrbilen med ett kreditkort görs alltså depositionen på det kortet, istället för på ett vanligt bankkonto med dina egna pengar som du tänkt använda under semestern.  

Du kan boka hyrbilen i god tid 

Det är ofta billigare att boka i tid, än strax innan eller under stora semestrar och skollov. Med vårt kreditkort har du upp till 56 räntefria dagar på dina köp och behöver inte betala någon ränta så länge du betalar hela fakturan när den kommer. Om du använder Collectors kreditkort kan du alltså i god tid boka en hyrbil och dra nytta av eventuella erbjudanden oavsett när i månaden du skulle hitta dem, och när räkningen kommer kan du välja att betala allt direkt eller delbetala din faktura. Vid delbetalning tillkommer ränta, läs mer om villkoren här.  

 

Jag vill ansöka om Collectors kreditkort

 

Med ett kreditkort ingår alltså ofta olika förmåner och försäkringar som inte kommer med ditt vanliga bankkort. Med Collectors kreditkort ingår flera förmåner och försäkringar, speciellt vid utomlandsresor. Förutom att du slipper betala självrisk på hyrbilen, ingår även reseförsäkring och avbeställningsskydd när du bokar eller betalar en resa med ditt kreditkort. Dessutom har du 0 kr i valutapåslag vid utlandsköp, vilket kan göra stor skillnad på din semesterbudget. 

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg