Vad är refinansiering?

Refinansiering innebär att du tar ett nytt lån för att betala av ett eller flera befintliga lån. Syftet med refinansiering kan vara att sänka räntan, få bättre lånevillkor eller att samla flera mindre lån till ett större för att förenkla betalningarna.

Hur fungerar refinansiering?

När du refinansierar ett lån betalar du av ditt gamla lån med pengarna från det nya lånet. Det nya lånet kan ha en lägre ränta, längre löptid eller andra fördelaktigare villkor.

Fördelar med refinansiering

  • Lägre ränta: Du kan få ett lån med lägre ränta än dina befintliga lån, vilket minskar dina räntekostnader.
  • Bättre villkor: Du kan få bättre villkor, såsom längre återbetalningstid eller lägre månadsbetalningar.
  • Samla lån: Genom att samla flera lån till ett enda lån får du en bättre överblick och enklare administration.

Nackdelar med refinansiering

  • Avgifter: Refinansiering kan innebära avgifter för att avsluta gamla lån och för att ta upp nya.
  • Längre löptid: En längre återbetalningstid kan innebära att du totalt sett betalar mer i ränta, även om månadsbetalningarna är lägre.
  • Risk för ny skuld: Om du inte ändrar din ekonomi eller ditt konsumtionsmönster kan refinansiering leda till att du tar på dig ytterligare skuld.

När bör du överväga refinansiering?

Refinansiering kan vara ett bra alternativ om du har hög ränta på dina befintliga lån, om du har flera lån med olika betalningsdatum eller om du har svårt att hantera dina nuvarande betalningar. Det är viktigt att noga överväga kostnaderna och fördelarna innan du beslutar dig för att refinansiera dina lån.

Refinansiering hos Collector

Att ha små lån och krediter utspridda här och där är inte bara svårt att hantera, utan kan ofta även innebära höga räntor. Om du i stället samlar dina lån hos oss kan du få bättre villkor och ränta - och därmed minska din totalkostnad. Samtidigt som du höjer din kreditvärdighet!

 

  • Upp till 0,5 % lägre ränta när du ansöker direkt hos oss 
  • Låna upp till 500 000 kr
  • Fritt låneskydd i tre månader 
SEK/mån i år
Påbörja din ansökan*

*Vi tar inte en UC innan du skickat in din ansökan

Prissättning sker efter en individuell kreditprövning och är för nuvarande 5,9 – 17,9%. Uppläggningsavgift är 0 kr. Aviavgift 0 kr vid e-faktura eller autogiro. Exempel: Vid ett kreditbelopp om 105 000 kr med årlig rörlig kreditränta om 9,39% och 12 års löptid (144 återbetalningstillfällen) uppgår den effektiva räntan till 9,80%. Det totala beloppet att betala, vid oförändrad ränta blir 175 407 kr och din månadskostnad blir 1 218 kr. Årsränta per 2023-10-31.

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg