Vad är bäst på resan – kontant eller kredit?

Hur var det nu, är det bäst att betala med kontanter på resan? Eller är det smartare att betala med ett kreditkort? Vi reder ut vilket betalsätt som är mest fördelaktigt – och tipsar om hur du kan slippa oförutsedda kostnader.

30 juni 2023 Kreditkort

Tänk till innan du växlar valuta

Kontantsamhället håller på att försvinna – inte bara i Sverige utan också utomlands. Många butiker, restauranger och besöksmål har blivit helt kontantfria. Därför är det smart att inte ha hela semesterbudgeten i sedlar. Tänk också på att det kostar en slant att växla valuta innan avresa. Och tar du ut kontanter i en bankomat i ett land utanför EU kan det läggas på en uttagsavgift.

Men bankkort utan kredit då?

Även när du betalar med ett vanligt bankkort drabbas du av kostnader som du inte har räknat med. Ett exempel på det är att de flesta banker lägger på en extra avgift på mellan en och tre procent på alla köp med kontokort utomlands – ett så kallat valutapåslag.

Därför bör du använda kreditkort på resan

Kreditkortet är ett smidigt och säkert betalsätt för resans alla utgifter. Använder du Collectors kreditkort Easyliving kan du få ut det mesta möjliga av din resebudget och undvika att avgifter käkar upp den, bland annat för att kreditkortet inte har något valutapåslag.

Kreditkortet kan med fördel även användas för att boka och betala resan. Vid bokning med kreditkortet Easyliving ingår en reseförsäkring som komplement till din hemförsäkring, med kostnadsfri självrisk. Om du måste ställa in resan på grund av sjukdom ingår ett avbeställningsskydd. Blir du försenad till resmålet eller om bagaget kommer bort omfattar försäkringen även detta.

Flygbonus när du använder Collectors kreditkort

Om du kopplar ditt kreditkort till SAS EuroBonus samlar du poäng på resor med flygbolag kopplade till bonussystemet, poäng som kan göra nästa utlandssemester billigare. Det finns dessutom tusentals butiker, restauranger och kaféer där du också kan tjäna in poäng genom användning av kortet.

Fler fördelar med kreditkort

Ska du hyra en bil på resan? Då är det smart att du gör hyrbilsbetalningen med ett kreditkort. Om fordonet skulle bli skadat eller stulet och du har gjort betalningen med Easyliving ingår självriskeliminering på upp till 15 000 kronor. Du slipper även att ligga ute med egna pengar om du måste betala deposition för hyrbilen.

Med Collectors kreditkort Easyliving får du upp till 56 dagar räntefri kredit, vilket gör att du kan betala utgifterna i lugn och ro när du har kommit hem igen. Den räntefria krediten innebär också en trygghet om det skulle dyka upp oväntade kostnader under resan. Det finns till och med ett evenemangsskydd som innebär att du får ersättning för avbeställning om du blir sjuk och inte kan gå på en match eller konsert som du har köpt biljett till.


4 anledningar att välja Easyliving till resan

 

  1. Upp till 56 dagar räntefri kredit
  2. Inget valutapåslag
  3. Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd
  4. Självriskeliminering för hyrbil


Jag vill ansöka om Collector Easyliving

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg