Tänk på det här när du jämför kreditkort

Planerar du att skaffa ett kreditkort? Då kan det löna sig att jämföra olika kort innan du bestämmer dig. Vi tipsar om vad du bör tänka på.

30 juni 2023 Kreditkort

Det finns många olika kreditkort på marknaden, så det är en god idé att jämföra olika kort för att hitta ett som passar dig. Utgå från dina behov: var vill du kunna använda kortet och vilka fördelar vill du att kortet ska ge dig? Tänk på att ett kreditkort är en form av lån, så en sund inställning är att se kortet som ett sätt att kunna ta del av förmåner eller klara av en oväntad utgift, utan att du drar på dig större utgifter än din ekonomi tillåter. 

Ränta och avgifter 

Gå igenom villkoren för de olika kreditkorten. Jämför effektiv ränta och antal räntefria dagar, eftersom det kommer att påverka både hur du kan använda kortet och din ekonomi på sikt. Se även till att ha koll på alla avgifter, för att undvika oväntade utgifter längre fram. Andra saker som kan vara bra att jämföra är kreditgräns samt hur accepterat kortet är i Sverige och utomlands. Givetvis ska kortet även vara användarvänligt – det ska vara lätt att använda kortet och samtidig ge dig full koll på alla kostnader.  

Försäkringar för resan 

Med ett kreditkort får du ofta olika typer av förmåner, såsom försäkringar och rabatter. Ett kreditkort är till exempel bra att ha om du ska ut och resa eftersom det kan ge dig fördelar både inför och under din resa. Om du bokar resan med Collectors kreditkort Easyliving ingår bland annat avbeställningsskydd, en kompletterande reseförsäkring och självriskreducering på hyrbilar. Försäkringen täcker även förseningar under resan eller om något skulle hända i ditt hem medan du är iväg. Dessutom slipper du valutapåslag om du betalar med Collectors kreditkort i butiker och på restauranger utomlands. 

Förmåner vid e-handel 

Brukar du handla online? Då kan det vara smart att använda ett kreditkort, eftersom det kan göra dina internetköp extra förmånliga. Undersök vilka kreditkort som kan ge dig försäkringar eller andra bra erbjudanden, för att du ska kunna handla så tryggt som möjligt.  

När du betalar med Collectors kreditkort vid internetköp ingår en leveransförsäkring som ersätter skadad eller utebliven vara vid e-handel inom EU. Du får även en allriskförsäkring som täcker oväntade skador på hushållsmaskiner samt ett års förlängd garanti på nyinköp av vitvaror och hemelektronik. Dessutom ingår en evenemangsförsäkring med avbeställningsskydd med 0 kronor i självrisk.  

Eftersom du har upptill 56 räntefria dagar med Easyliving kan du ta del av bra erbjudanden oavsett när de dyker upp.  Med Collectors app kan du se allt som rör Collectors kreditkort. Enkelt och tryggt både hemma och när du är på resande fot. 

 

Läs mer om Collectors kreditkort
 

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg