Spara pengar till bra ränta – tryggt och effektivt

Det är alltid bra att spara pengar, oavsett om det är för att bygga upp en buffert eller om du vill spara till ett specifikt mål. I denna artikel lyfter vi fördelar med att spara dina pengar på ett sparkonto. 

10 november 2023 Sparkonto

Vad är ett sparkonto?

Till att börja med är ett sparkonto ett konto där du som privatperson kan spara pengar, oftast med låga eller inga avgifter och med en ränta som är högre än på ett vanligt bankkonto. Att spara på ett sparkonto är ett bra alternativ för pengar som du vill kunna använda inom de närmast åren. 

Säkerhet och trygghet 

Att spara pengar på ett sparkonto är en trygg sparform med låg risk där du får avkastning på dina pengar. Du har tillgång till dina pengar och får bra koll på hur mycket pengar du har. Till och med om banken skulle gå i konkurs finns det statliga garantier som gör att du inte förlorar alla dina pengar. Garantin kallas ”insättningsgarantin” och hanteras av statliga Riksgälden.  

Alla Collectors sparkonton skyddas av den statliga insättningsgarantin. Det innebär att du är garanterad full ersättning på dina sparade pengar, upp till totalt 1 050 000 kronor per kund och institut, om Collector skulle gå i konkurs, eller om Finansinspektionen av annan anledning beslutar att insättningsgarantin ska träda i kraft. 

Att tänka på när du ska välja sparkonto 

Innan du väljer typ av sparkonto kan det vara bra att tänka på vilket syfte du har med ditt sparande, och när du ska använda pengarna som du sparar. Vill du ha ett konto med fria uttag eller kan du tänka dig att binda dina pengar under en längre tid? Ska du spara till en buffert, eller kanske till en framtida kontantinsats inför ett bostadsköp? 

Fördelar med att spara pengar på ett sparkonto: 

 

  • Du sparar med en låg risk 
  • Du vet hur mycket pengar du har och hur stor avkastning du kommer få i form av ränta 
  • Det finns garantier om banken/institutet går i konkurs 

 

Varför öppna sparkonto hos Collector? 

Vi vill hjälpa dig att spara smart. Därför har vi flera olika sparkonton för dig att välja mellan – så att du ska hitta det sparande som passar just dig bäst. Investera dina pengar genom att låta dem växa till en bra ränta hos oss! 

Ränta från första kronan 

Hos oss får du alltid en bra ränta till låg risk. När du sätter in pengar på ett sparkonto växer de stadigt, utan att du egentligen behöver göra någonting. Räntan räknas från första kronan.  

Inga avgifter 

Att spara pengar ska inte kosta något, självklart är det därför avgiftsfritt att spara hos oss. Du kan enkelt själv räkna ut hur mycket ränta du kommer att tjäna in genom sparkontot du väljer. 

Statlig insättningsgaranti 

Alla våra sparkonton skyddas av den statliga insättningsgarantin. Skyddet gäller upp till 1 050 000 kronor per person. 

Enkelt att hålla koll på dina sparpengar 

I Collectors app har vi samlat allt på ett och samma ställe, för att du enkelt ska kunna hålla koll på dina sparpengar. Genom att ladda ner appen får du en tydlig översikt på din ekonomi, på ett snabbt och enkelt sätt. Var du än befinner dig. Med Collectors app kan du: 

 

  • Få en tydlig översikt över dina sparkonton 
  • Se intjänad ränta på sparkonto 
  • Se din aktuella sparränta 
  • Göra insättningar och uttag 
  • Öppna nya sparkonton 

 

Det är aldrig för sent att börja spara pengar, oavsett vad syftet med ditt sparande är. 

 

Öppna ett sparkonto 

 

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg