Så shoppar du smartare under årets stora readagar

Under stora kampanjer kan du göra ordentliga fynd, men det kräver en viss planering. Vi tipsar om hur du kan förbereda dig, samt listar när på året det kan vara smart att handla en viss typ av produkt.

8 juni 2023 Kreditkort

Vi vill hjälpa dig att tänka smart kring pengar och konsumtion, både för att undvika spontanköp av onödiga prylar men också ur miljösynpunkt.

Handla medvetet och smart

Du måste inte shoppa loss bara för att det är nedsatta priser överallt, men om du vet att vissa saker du ändå hade tänkt köpa snart kommer på kampanjpris är det så klart smart att passa på just då. Det i sig ökar inte konsumtionen, men det minskar dina utgifter. Det handlar alltså om att shoppa medvetet och smart.

Planera utifrån säsong

Vad behöver du köpa och när på året du kan handla det till lägsta pris? Ett smart sätt att hålla nere sina egna kostnader är att vänta med att köpa en del produkter tills slutet av säsongen då handlarna börjar tömma sina lager. Många varor varierar mycket i pris beroende på säsong så därför är det bra att hålla koll på stora readagar, göra inköpslistor och utgå från en budget. Det går att planera ditt shoppande efter reor, erbjudanden och kampanjer. På så sätt är det också lättare att faktiskt tänka igenom dina köp och inte låta extrapriserna leda till impulsköp.

Hitta rätt erbjudanden för just dig

Fundera över vilka butiker du är intresserad av att handla ifrån och signa upp dig på deras nyhetsbrev och följ dem på sociala medier. Där avslöjas ofta i förväg när en rea eller utförsäljning drar igång. Ibland har de rea på specifika varor mitt i en säsong, och då kan du vara först på plats!

Se upp för tillfälliga erbjudanden

Verkar det för bra för att vara sant, är det ofta det. Var därför extra uppmärksam på rabatter för abonnemang och liknande. Där är det ofta billigare pris de första tre eller sex månaderna men återgår sedan till ordinarie pris. Låt dig inte styras av dessa lockpriser utan tänk på vad ordinarie pris blir och avgör utifrån det vilken tjänst som faktiskt blir billigast.

Rabattkalender för tre stora kampanjmånader

November, december och januari är tre stora kampanjmånader med allt från Black Friday till mellandagsrea. Tyvärr är det lätt att handla på sig saker bara för att det är billigt, men du kan göra bra fynd om du förbereder dig och väntar in olika kampanjer för att handla det du behöver. Vi har samlat olika readagar som en slags rabattkalender då e-handeln har speciella rabatter och erbjudanden som är bra att komma ihåg.

Black Week

Black Friday har blivit Black Week. En hel vecka av kampanjerbjudanden utgör startskottet för julhandeln. Under denna kampanj är utbudet på rabatterade produkter ganska brett med allt från teknik och leksaker, till inredning och kläder.

Cyber Monday

Det här är en kampanj som fungerar lite som ”andra chansen”. Cyber Monday äger nämligen alltid rum måndagen efter Black Friday, och har störst fokus på teknikprylar.

December

I december erbjuder många butiker julkalendrar med speciella rabatter varje dag fram till julafton. Håll koll på dina favoritbutikers egna julkalendrar för bästa förutsättningarna att hitta fynd som passar dig.

Mellandagsrea 25 december –

En stor och relativt bred kampanj, dock med stort fokus på småelektronik och vitvaror. Det går också att fynda en del kläder eftersom mellandagsrean är en lagerutförsäljning inför det nya året.

Januarirean 1 januari –

Slutligen förlänger de flesta butiker sin mellandagsrea och går över till januarirea redan i början av januari. Rean pågår i flera veckor och erbjuder ofta ännu lägre priser eftersom det är sista chansen att rea ut produkterna på ett tag. Många kör samma erbjudanden som tidigare men ger istället högre rabatter som ”10% extra rabatt på rean” och liknande. Även under denna rea dominerar elektronik och vitvaror, men också möbler. Det är även billigare att handla vinterkläder och skidutrustning under januarirean än tidigare under året.

Handla säkert, när du shoppar på nätet. Med vårt kreditkort ingår en leveransförsäkring som ersätter skadad eller saknad vara när du handlar inom EU. Dessutom får du upp till ett års förlängd garanti vid nyinköp av vitvaror och hemelektronik.

 

Jag vill ansöka om kreditkort

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg