Undvik lånemissen som många gör

Jagar du lägre ränta på ditt privatlån?  Att jämföra olika bankers villkor och räntor är smart – men det finns ett vanligt misstag som faktiskt kan leda till att du betalar onödigt mycket. Vi ska förklara varför!

7 juni 2023 Privatlån

Om du har ett privatlån så har du säkert fått erbjudanden om att sänka din månadskostnad. Det låter ofta bra men det är inte alltid som låg månadskostnad betyder samma sak som förmånligare villkor. Det beror på att de flesta privatlån är så kallade annuitetslån. I början av ett lån betalar du mindre i amortering (alltså betalar av på själva lånebeloppet) och en större del ränta. I takt med att skulden sjunker betalar du av på lånet i större takt och en allt mindre del ränta. MEN – flyttar du lånet till en annan bank, börjar du om från början igen – med en högre andel ränta. Det kan alltså stå dig dyrt! Och byter du bank ofta kan det innebära att du aldrig betalar av på ditt lån.

Så flytta bara ditt lån om det ger dig en lägre kostnad på lånet totalt sett – eller förbättrar din möjlighet att betala av på lånet.

Ansök här!

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg