Hyr bilen tryggt med kreditkort

Ska du åka utomlands och hyra bil medan du är iväg? Om du betalar med ett kreditkort, får du flera förmåner under semestern.

20 juni 2023 Kreditkort

Om du ska åka utomlands och planerar att hyra bil under resan är det bra att noggrant läsa igenom villkoren. De kan nämligen variera mellan olika länder och olika biluthyrningsfirmor. Men se till att alltid betala hyrbilen med ett kreditkort, så att du får de fördelar och försäkringar som ingår om något oförutsett skulle hända. 

Du slipper betala hög självrisk   

I många länder är självrisken hög när det gäller hyrbilar.  Ett tips är därför att boka och betala hyrbilen med ett kreditkort, såvida du inte väljer att köpa till fullt skydd eller kompletterande reseförsäkring. Med Collectors kreditkort är självriskeliminering inkluderat när du hyr ett fordon utomlands. Om fordonet skulle bli skadat eller stulet och du har betalat det till 100 procent på resmålet eller till 50 procent  i förväg ingår självriskreducering på upp till 15 000 kronor.  Det innebär att försäkringen täcker kostnaden för självrisk eller reparationskostnaden om den är lägre än självrisken.

Du använder inte semesterkassan till deposition   

I många länder är det standardkrav att betala för hyrbil med ett kreditkort. Det beror på att det då  är enkelt för biluthyrningsfirman att reservera en deposition på kortet. När du hämtar ut din hyrbil är det vanligt att firman tar ett visst belopp i deposition för tiden du tänkt använda bilen, ett belopp som bara kommer att dras om du inte kan betala vid återlämning. Beloppet för depositionen varierar, men fungerar som så att firman låser ett  belopp på ditt kreditkort för att vara trygga i att du har pengar för att betala eventuella skador eller stöld, men också för att reglera mellanskillnad för bränsle om det skulle vara så att du lämnar tillbaka bilen med mindre bränsle än vad som fanns när du hämtade ut den. Om du betalar hyrbilen med ett kreditkort görs alltså depositionen på det kortet, istället för på ett vanligt bankkonto med dina egna pengar som du tänkt använda under semestern.   

Du kan boka hyrbilen i god tid  

Det är ofta billigare att boka i tid, än precis innan semesterveckorna under sommaren. Med vårt kreditkort  har du upp till 56 räntefria dagar. Om du använder Easyliving kan du alltså i god tid boka en hyrbil och dra nytta av eventuella erbjudanden oavsett när i månaden du skulle hitta dem. Om du betalar din resa med vårt kreditkort ingår dessutom reseförsäkring och avbeställningsskydd och du slipper valutapåslag. 


 
Läs mer om Collectors kreditkort Ansök om kreditkort

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg