6 enkla tips för att skapa en mysig uteplats

Uteplatsen är ett naturligt ställe att umgås på, speciellt i dessa tider då många planerar att ha så många aktiviteter som möjligt utomhus. Oavsett om din uteplats är i form av en altan, terrass eller balkong kan du ta del av våra tips på hur du enkelt och billigt kan piffa upp den!

9 juni 2023 Privatlån

Du behöver inte alltid slå på stort när du vill göra om och förnya. Satsa på att göra små uppdateringar, det kommer garanterat göra mycket för själva helhetsintrycket.

Variera materialvalen

Visst är det snyggt att utgå från samma serie när du inreder, men testa att göra motsatsen för att på så sätt få en mer avslappnad och ombonad känsla. Att våga blanda material gäller allt ifrån att ha olika tyg på kuddarna, mixa mellan släta och flätade filtar, ha krukor i keramik, glas och bambu – till att även utemöblerna är omatchade. Det kan vara mjuka sittpuffar, färgglada bänkar, söta små pallar och mer robusta möbler i trä. Summan av kardemumman – blanda på! Många gånger är det omatchade det bästa för att skapa en plats där alla vill hänga.

Skapa rum med hjälp av textilier

Ta ut textilierna, det är inte svårare än att de packa ner dem igen på kvällen eller vid plötsliga regnskurar. Göm ditt gamla bord under en härlig linneduk, plocka fram några mysiga filtar och häng upp tunna gardiner som både tak och väggar för att skapa rumkänsla, men också för att få en snygg inredningsdetalj som ger lite skugga från solen.

Krukor i mängder

Inred med krukor i alla olika storlekar, höjder, former och färger och fyll dem med dina favoritväxter. Krukor är dessutom någonting du verkligen kan fynda begagnat, både för att kunna skapa en mer unik stil men också för att det är mycket snällare mot plånbok och miljö. Dock kanske det inte är önskvärt att springa runt på loppis just nu, men att bläddra runt på blocket och tradera går ju lika bra det!

Jobba högt, mellan och lågt

Hur inreder du inomhus? Försök ta med dig det tänket utomhus! Många gånger består ju en altan av någon form av vägg och i vissa fall också pelare och tak. Glöm inte att piffa upp även dessa. Sätt upp en ljusslinga i taket, häng upp några klängväxter på väggen och sätt upp en hylla som agerar både förvaringsplats och inredningsdetalj.

Ge golvet ett lyft

Någonting som gör mycket för en uteplats är ju självklart hur golvet ser ut. Har du trägolv krävs det att du har varit duktig på att underhålla det, annars kan det tyvärr snabbt se lite gråtrist ut. När du varken har tid eller ork att byta till nytt, är ett bra alternativ att dekorera med en stor matta. På nätet hittar du massor av fina utomhusmattor som stöter bort både vatten och fukt till en väldigt prisvärd peng.

Ta fram färgburken

Glöm inte att lite målarfärg kan göra stor skillnad. Fram med färgburken och måla en stol och några krukor i en tokig färg eller mönster. Är du riktigt modig kan testa att måla hela golvet i en annan färg, antingen diskret eller något mer poppande färg. 

Renovera eller bygga ny altan

Tycker du ändå inte att uteplatsen går att rädda utan vill satsa på att renovera eller kanske är det dags att bygga en ny altan i sommar? Då kan det behövas en extra buffert för att finansiera bygget. Hos oss kan du ansöka om privatlån enkelt och tryggt med BankID, få svar direkt och pengarna på kontot efter 1–2 bankdagar.

 

Jag vill ansöka om privatlån!

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg