Hero image

Spira – ett helt nytt sätt att spara

Tycker du att sparfonden ger för dålig utdelning och att aktiehandel verkar krångligt och svårt? Med Spira kan du spara i aktier utan att du behöver några förkunskaper.

Aktier har aldrig varit enklare

Vissa banker vill att du ska tycka att aktier är krångligt och trist. Collector är en annan typ av bank. Tillsammans med Aktieinvest lanserar vi därför Spira, en app som gör det superenkelt för alla att spara direkt i aktier. 

PS. Vi har redan gjort alla jobbiga val åt dig, det enda du behöver göra är att välja hur mycket du vill spara. DS. 

Vad är Spira?

Spira är ett helt nytt sätt att spara långsiktigt. Du sparar i flera olika aktier på liknande sätt som när du sparar i fonder – men utan att betala en förvaltningsavgift.

Alltså mer pengar kvar till dig. Och det handlar om mycket pengar. I en genomsnittlig svensk aktiefond betalar du 1,4% i förvaltningsavgift, vilket på 30 år innebär att du betalat omkring hälften av din avkastning till banken. Och det fina med Spira är att du inte behöver några förkunskaper. Jätteenkelt för dig. Smart för dina pengar. 

Läs mer om aktierna

Vad kostar det att spira?

Till skillnad från traditionellt sparande i fonder har Spira en fast avgift per transaktion, det vill säga varje gång som du sparar så betalar du en fast avgift. Om du månadssparar blir det alltså 25 kr i månaden – oavsett hur mycket dina pengar växer. Det kan man jämföra med fonder som kostar dig pengar varje dag.

  • Gratis investerinsgssparkonto (detta får alla kunder automatiskt vid start av ett sparande genom Spira)
  • 25 kronor vid köp
  • 25 kr när du säljer

 

Spira – ett samarbete mellan Collector Bank och Aktieinvest.

Tillsammans med Aktieinvest har Collector Bank gjort det möjligt för vem som helst att spara i aktier direkt via appen. Du behöver inte ha några som helst förkunskaper om aktiehandel, börsen, courtage, ISK eller hur man deklarerar vinst, uttag och försäljning. Allt det där sköts av Spira.
När du månadssparar i Spira dras pengar från ditt bankkonto och köpet görs i ditt namn hos Aktieinvest. Det smarta är att du får så många hela och delar av aktier som ditt sparbelopp räcker till. Allteftersom dina månadsinbetalningar fortsätter så kommer antalet köpta aktieandelar öka, månad efter månad.
Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

Läs mer om Aktieinvest: www.aktieinvest.se 

Börja spira!

Ladda ner appen och starta ditt månadssparande nu.