Hur blir 2+3+1=1? Att samla lånen gör det möjligt!

Har du flera smålån och krediter kan du spara mycket pengar genom att samla dem till ett gemensamt lån, istället för att ha dem utspridda lite här och där. Vi förklarar!

Vi på Collector Bank vill göra det enkelt för dig att tänka smart kring privatlån – som att samla dina lån till exempel. Det kan handla om att spara flera tusenlappar som du istället kan lägga på något smartare – som ett sparkonto eller projekt du funderat på länge. 

Vad innebär det att samla lån?

Många aktörer som erbjuder smålån tar väldigt höga räntor. Har du då flera lån som löper parallellt kan totalkostnaden snabbt bli stor. Istället kan du samla dina lån – du tar ett nytt större lån med lägre ränta för att betala tillbaka dina gamla. 

Hur funkar det?

En låg kostnad med hög ränta blir en dyrare kredit, jämfört med en hög kostnad med låg ränta. Samlar du alla dina lån hos en enda långivare brukar de kunna erbjuda dig bättre villkor och ränta, och därmed minska din totalkostnad. Det kan jämföras med principen att det är billigare att köpa storpack när du handlar.

Vilka fördelar finns med att samla dina lån?

Förutom att du kan sänka dina kostnader genom bättre ränta och villkor finns det ytterligare några fler fördelar:

Bättre översikt

Eftersom du skapar ordning och reda i din privatekonomi slipper du räkningar som kommer vid olika tillfällen. Du får istället en samlad faktura och kan enklare hålla koll på hur mycket som ska betalas och när det ska betalas.

Högre kreditvärdighet 

Har du många olika smålån kan det påverka din kreditvärdighet negativt. Genom att ansöka om ett samlingslån som täcker dina nuvarande skulder visar på ett stort ekonomiskt ansvar och kan på så sätt öka chanserna att bli beviljad ett nytt lån.

Spara pengar

Att du sparar pengar genom att samla dina lån har vi nämnt tidigare. Men det beror på mer än bara den bättre räntan. Många långivare tar ut en aviavgift, vilken kan vara upp till 60 kronor per månad – per lån! Samlar du lånen blir det bara en enda aviavgift som ska betalas, eller ingen alls om du väljer e-faktura.

 

Att samla lån hos Collector

Det kan vara smart att samla dina lån hos oss – både för att sänka dina månadskostnader men också för att lättare kunna hålla koll på inbetalningarna. När du vill samla dina lån hos Collector ansöker du om ett nytt lån som ska täcka totalsumman av dina befintliga lån. Ditt nya lån används sedan för att betala tillbaka de gamla. Dessutom bjuder vi på låneskydd de första tre månaderna. Du ansöker enkelt online. 

Jag vill samla lån

 

Läs mer om att samla dina lån:
Så kan du spara pengar genom att samla dina lån