Vill du ansöka om ett renoveringslån?

En renovering kan öka värdet på ditt hem men innan du sätter igång behöver du ha en plan för hur du ska lägga upp arbetet och finansieringen. Vi har samlat sju tips för att du på bästa sätt ska lyckas med din renovering.

Har du funderingar på att låna pengar till något av dina projekt kan ett renoveringslån hos oss hjälpa till att finansiera hela eller delar av din renovering. Ansöker du dessutom om ett lån direkt hos oss får du alltid 0,5 % i ränterabatt, jämfört med samma lån hos en låneförmedlare. Smart va?

1. Be en mäklare om råd

Om du renoverar för att höja värdet på din bostad är det smart att be en mäklare om råd innan du påbörjar arbetet. Kanske motsvaras inte investeringen av den värdeökning som du har hoppats på och då är det bra att vara medveten om det.

2. Skapa en budget

Gör en budget med höjd för överraskningar. Rätt vad det är sker något oväntat och då behöver du en buffert att plocka från. Skulle du ändå behöva ett komplement till dina redan sparade pengar kan låna till resten. Med vårt renoveringslån kan du låna mellan 20 000 och 500 000 kr för att till exempel köpa material och verktyg, hemelektronik och vitvaror eller lägga på arbetskostnader och hantverkshjälp och så vidare. Här kan du läsa mer om vad du kan använda ett renoveringslån till. Låna smart till det som är viktigt helt enkelt. 

3. Se efter vad du kan dra ner på

Behöver du hantverkare till allt eller kanske kan du skruva upp köksskåpen själv och låta hantverkarna göra det svåraste? Och måste du verkligen ha de där platsbyggda skåpen eller funkar det med de fabrikstillverkade som är betydligt billigare?

4. Gör en noggrann beräkning på alla kostnader

Hur planerar du att finansiera dina projekt? Kanske är ett renoveringslån den bästa vägen för dig? Ett renoveringslån är ett privatlån som du kan använda för att betala din renovering. Beräkna kostnaderna noggrant eftersom räntekostnaden blir en del av renoveringskostnaden. Kolla på den effektiva räntan, som visar den totala kostnaden av ditt lån. I vissa fall kan ett renoveringslån bakas in i bolånet när renoveringen är klar.

5. Jämför olika priser

Priser kan skilja sig väldigt mycket mellan olika företag. Ta dig tid att faktiskt jämföra priser när det gäller allt från olika hantverkare till leverantörer av material och utrustning. Ta in offerter och jämför dem mot varandra.

6. Glöm inte ROT-avdraget

Som fastighetsägare har du rätt att göra en skattereduktion på 30 procent av arbetskostnaden för den hustjänst du köper upp till 50 000 kr per kalenderår.

7. Betala i tid

Det kan låta simpelt, men som alltid gör små saker stor skillnad. Se därför till att betala dina fakturor i tid för att slippa onödiga påminnelseavgifter.

 

Vill du ansöka om ett renoveringslån?

Med Collectors renoveringslån kan du låna mellan 20 000 och 500 000 kr i upp till 18 år. Ansökan görs smidigt på nätet med hjälp av Mobilt BankID och erbjuds individuella villkor baserade på dina förutsättningar. Dessutom får du alltid 0,5% lägre ränta när du ansöker direkt hos oss jämfört med samma lån hos en förmedlare.

Jag vill ansöka om ett renoveringslån