Trygga din ekonomi med rätt försäkringar

Det finns flera försäkringar som kan hjälpa dig att skapa en ekonomisk trygghet. I denna artikel går vi igenom fyra försäkringsskydd som kan vara bra att se över, speciellt under lite mer osäkra tider.

A-kassa

A-kassa är kanske den typ av försäkring flest personer känner till och viktigare nu än nånsin att vara ansluten till. Det är en arbetslöshetsförsäkring där du får en ersättning baserat på den inkomst du haft. När du arbetar betalar du in en medlemsavgift till din A-kassa, skulle du sedan bli arbetslös kan du ansöka om ersättning (för att du ska kunna få ersättning behöver vissa villkor vara uppfyllda, läs mer här).

Inkomstförsäkring

Den högsta ersättning du kan få som arbetssökande är 80 procent av din senaste inkomst. Om du tjänar mer än 33 000 kronor når A-kassan inte upp till hela ersättningen, utan då behövs en inkomstförsäkring för att få full ersättning. En inkomstförsäkring fungerar alltså som ett komplement till A-kassan och ger dig en extra ersättning vid arbetslöshet. En förutsättning för att få denna ersättning är därför att du har beviljats A-kassa. De flesta fackförbund erbjuder inkomstförsäkring eller så kan du teckna det på egen hand.

Sjuk- och olycksförsäkring

Skulle olyckan vara framme kan en sjuk- och olycksfallsförsäkring ge dig ekonomisk hjälp. Blir du skadad eller långvarigt sjuk kan den här typen av försäkring betala ut ett ersättningsbelopp varje månad som ett komplement till pengarna du får från Försäkringskassan. Du kan även få ersättning om du får en skada som aldrig blir bra. Läs mer om sjukförsäkring här.

Låneskydd

Ett låneskydd är precis vad det låter, ett försäkringsskydd kopplat till ett lån. Försäkringen täcker betalningen av lånet om du skulle drabbas av sjukdom eller bli arbetslös och därmed själv inte kan betala, och skyddar också dina anhöriga om du skulle avlida. Skyddet är begränsat till ett visst belopp och för en viss tid.

När du tecknar ett lån hos oss ingår ett låneskydd de tre första månaderna. Efter tre månader kan du välja om du vill förlänga eller avsluta ditt låneskydd.

Jag vill läsa mer om låneskydd hos Collector