Olika typer av lån – det här gäller!

Behöver du låna pengar för en oväntad utgift eller planerar du att köpa en bil? Genom att välja rätt typ av lån undviker du onödiga utgifter.

Det finns tillfällen i livet då det kan vara nödvändigt att låna pengar. Oavsett vad du ska använda pengarna till, kommer ett lån att påverka din ekonomi för en tid framöver. Låna därför inte mer än du behöver och se till att ha koll på villkoren för de olika låneformerna.  

Snabblån – en kortsiktig lösning 

Med ett snabblån kan du låna både små och stora belopp utan kreditupplysning. Du får ofta tillgång till pengarna inom ett dygn. Nackdelen med snabblån är att det oftast är en kortsiktig lösning som riskerar att stå dig dyrt på sikt. Avgifter samt räntan på snabblån är högre jämfört med andra typer av lån och återbetalningstiden är oftast kort. Det innebär att du kan behöva betala dubbelt så mycket som du lånar, det vill säga, om du lånar 10 000 kronor, kan den totala kostnaden för lånet bli upptill 20 000 kronor.   

Privatlån – lån utan säkerhet 

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Det innebär att räntan oftast är lite högre på ett privatlån jämfört med till exempel ett bolån, där långivaren har bostaden som säkerhet. Räntan är individuell och avgörs av din kreditvärdighet. Hur stort belopp du betalar varje månad beror på hur mycket du har lånat samt hur lång din avbetalningstid är. Med Collectors privatlån kan du låna upp till 500 000 kronor och får 0,5 procent lägre ränta om du ansöker direkt hos oss. Maxlöptiden är 18 år och du betalar ingen uppläggningsavgift eller aviavgift vid e-faktura eller autogiro.  

Billån – när du köper nytt eller begagnat 

Planerar du att köpa en ny eller begagnad bil? Med Collectors billån krävs ingen kontantinsats, du betalar en fast ränta och kan låna upptill 500 000 kronor. Dessutom får du fritt låneskydd i tre månader.  

Bolån – lån med lägre ränta 

När du lånar pengar till en bostad har långivaren bostaden som säkerhet, vilket innebär att räntan för ett bolån oftast är lägre än vid andra typer av lån. Lånebeloppet är 4,5 gånger din årsinkomst.  

Samlingslån – för smålån och krediter 

Det kan löna sig att samla smålån och krediter, för att på så sätt få en lägre månadskostnad. Anledningen är att ett större lån kan innebära lägre ränta än ett mindre lån, men framförallt slipper du betala flera aviavgifter och kan förbättra din kreditvärdighet. Gå igenom dina kostnader på både kort och lång sikt, för att se om du skulle tjäna på ett samlingslån. Collector erbjuder samlingslån på upp till 500 000 kronor, med fritt låneskydd de tre första månaderna.  

Läs mer om Collectors lån