När passar det att använda ett kreditkort?

Har du funderat på att skaffa ett kreditkort? Det finns faktiskt flera fördelar med att göra det – och massor av olika kort att välja mellan. I denna artikel går vi igenom vad ett kreditkort är och när det passar extra bra att använda.

Vad är ett kreditkort? 

Du kan använda ett kreditkort som huvudkort eller som ett komplement till ditt vanliga bankkort. Ett kreditkort fungerar ungefär som ett vanligt bankkort, men istället för att pengarna dras direkt från ett konto samlas alla dina köp på en månadsfaktura. Denna kan du välja att betala direkt eller dela upp. Dessutom skyddar och försäkrar många kreditkort dina inköp och resor på olika sätt. 

Läs om fördelarna med just kreditkortet Easyliving här.  

När passar det att använda ett kreditkort? 

Vi listar några exempel på när och varför det kan vara fördelaktigt att använda ett kreditkort:

Bra överblick på dina inköp 

Med ett kreditkort samlas alla dina köp på en faktura. Du får alltså en samlad faktura i slutet på månaden där du noggrant kan gå igenom vilka köp som har gjorts. På så sätt har du full koll på alla genomförda transaktioner. Och skulle du upptäcka att det dragits dubbelt eller felaktigt har du möjlighet att kontakta kortföretaget för att rätta till felen. 

Vid oväntade utgifter

Med ett kreditkort har du alltid en buffert nära till hands om det skulle dyka upp oväntade utgifter. Det kan vara allt ifrån akuta tandläkarbesök, besök hos veterinären eller att vitvaror plötsligt brakar ihop! Dessa tråkiga omständigheter kan resultera i jättefakturor som du med ett kreditkort har möjlighet att betala tillbaka lite senare. 

Möjlighet till delbetalning 

Ibland kan man behöva dela upp vissa kostnader, då kan ett kreditkort ge möjligheten att skjuta upp eller delbetala dina köp. Tänk dock på att det då tillkommer en ränta på utnyttjad kredit. 

Om ni är flera personer med gemensam ekonomi 

Ett kreditkort med extrakort kan vara en väldigt bra lösning om ni är flera vuxna med gemensam ekonomi. Eftersom era gemensamma inköp då är kopplade till samma kredit samlas de på en och samma faktura, vilket ger en tydlig överblick över hushållets ekonomi. På fakturan kan ni se alla månadens transaktioner, samt läsa av vilket kort som genomfört vilket köp.
Om du har ett Easylivingkort, kan du ansöka om ett extrakort helt utan kostnad.  

För att nyttja räntefri period 

Många kreditkort har en räntefri period. Det innebär att du inte behöver betala ränta om du återbetalar det utnyttjade kreditbeloppet inom denna period. Läs mer om villkoren här. Med vårt kreditkort Easyliving får du en räntefri period på upp till 56 dagar. 

Få ta del av försäkringar 

I princip alla kreditkort erbjuder olika förmåner och försäkringar. Men innan du skaffar ett kreditkort bör du fundera på vilka som är viktigast för dig. Är det lägst årsavgift eller ska det passa bra på resan? Gör lite research för att hitta det kort som matchar bäst med dina önskemål.  

 

Vårt kreditkort Easyliving erbjuder flera försäkringar som ger dig trygghet, läs mer och ansök via knappen nedan!  

 Ansök om Easyliving