5 anledningar att använda ditt kreditkort på semestern

Det finns flera fördelar med att använda ett kreditkort både innan, under och efter din semester. I år kanske många semestrar blir inom Sveriges gränser, men även där erbjuder vårt kreditkort Easyliving en rad fördelar – i denna artikel delar vi med oss av några av dem!

1. Dra nytta av erbjudanden

Det är ofta billigare att boka resor i tid, än strax innan stora semestrar och skollov. Med vårt kreditkort Easyliving har du upp till 56 räntefria dagar på dina köp och behöver inte betala någon ränta så länge du betalar hela fakturan när den kommer. Det betyder att du kan passa på att dra nytta av erbjudanden oavsett när i månaden du skulle hitta dem. När räkningen kommer kan du välja att betala allt direkt eller delbetala din faktura.

2. Extra buffert i plånboken

Ett kreditkort kan ge trygghet på resan då du alltid har en extra buffert i plånboken för oväntade eller feltajmade utgifter. Med Easyliving kan du till exempel betala eventuella depositionsavgifter, extra hotellnätter, hyrbil eller biljetter som du inte räknat in i din resebudget från början.

3. Tydlig ekonomisk överblick

Om du betalar allt med Easyliving inför och under din resa kan du snabbt och enkelt få en tydlig ekonomisk överblick. I vår app Collector hittar du nämligen allt du kan tänkas behöva hålla koll på gällande ditt kort – ditt aktuella kortsaldo, dina transaktioner och senaste fakturor. Här kan du även spärra ditt kort var du än befinner dig. 

4. Reseförsäkring och avbeställningsskydd

När du bokar och betalar med ditt Easyliving ingår en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd. Du slipper alltså betala för en extra reseförsäkring. Försäkringen gäller hela familjen, oavsett om de reser med dig eller på egen hand. Om du skulle bli akut sjuk eller råka ut för en olycka och måste ställa in din resa ingår ett avbeställningsskydd med 0 kr i självrisk. Försäkringen omfattar även ersättning om du blir försenad till ditt resmål eller om ditt bagage blir försenat. Dessutom ersätter försäkringen självrisken om något skulle hända din bostad eller bil när du är bortrest.

Om restriktionerna skulle lätta på utomlandsresor och du använder Easyliving utanför Sveriges gränser får du dessutom 0 % i valutapåslag. Detta till skillnad från många andra kreditkort som istället lägger på en valutaväxlingsavgift om 1–3 % på dina köp utomlands.

5. Ingen självrisk på hyrbilar

Har du planer på att hyra bil under sommarsemestern? Betala i så fall även hyrbilen till 100 % med Easyliving under själva resmålet eller till mer än 50 % i förväg så ingår självriskeliminering på upp till 15 000 kronor. Det innebär att försäkringen ersätter betald självrisk (eller reparationskostnaden om den är lägre än självrisken), ifall fordonet skulle bli stulet eller skadat. Försäkring för fordonet ska tecknas i samband med hyran.

Försäkringarna tecknas av ERV och gäller för resor över hela världen. Läs mer om dem här.

 

Easyliving erbjuder:

  • Upp till 56 dagar räntefri kredit
  • 0 % valutapåslag
  • Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd
  • Aktivitetsskydd på resan
  • Självriskeliminering för hyrbil

 

Jag vill ansöka om resekortet Easyliving