4 smarta sätt att använda Betalkoll | Collector Bank

En sund ekonomi handlar om att skapa balans mellan inkomster och utgifter, men också om att balansera utgifterna månad för månad. Då kan du ta hjälp av Collector Betalkoll – vår app som hjälper dig att sköta din ekonomi smart.

En app för att betala sina räkningar med mobilen? Det är väl som vilken bankapp som helst? Ja, vid första anblicken ser det kanske inte ut att vara nåt speciellt med Collector Betalkoll. Men faktum är att den har unika funktioner som är riktigt användbara. Här följer tre förslag på hur du kan använda Betalkoll.

1. Håll koll på dina utgifter

Har du många stora utgifter den här månaden, men vet att nästa månad blir bättre? Varför inte skanna in en eller ett par fakturor i Betalkoll för att skjuta fram kostnaden på dem till nästa månad? På så sätt får du en jämnare balans på utgifterna.

Summan för alla fakturor som skannas in i Betalkoll får du på en samlingsfaktura följande månad. Självklart kan du se direkt i appen vilka fakturor du lagt in och hur stor den sammanlagda kostnaden kommer att bli nästa månad.

2. Dra nytta av tillfälliga erbjudanden

När du registrerar dig som användare av Betalkoll görs en kreditupplysning. Om du godkänns som användare får du 10 000 kr i kredit. Då kan du använda betalkoll på samma sätt som ett kreditkort och dra nytta av bra erbjudanden även om de dyker upp i slutet av månaden. Välj att betala med faktura och skanna in den i Betalkoll så får du sammanlagt över 30 dagar på dig att betala. Det kostar ingenting att utnyttja krediten i Betalkoll, så länge du betalar samlingsfakturan i tid.

3. Jämna ut kostnaden för större inköp

Ska du köpa en ny soffa, byta ut din säng eller boka en semester? Eller har bilen gått sönder vid helt fel tillfälle? Ibland måste man lägga ut en större summa pengar på en gång, trots att man kanske helst hade velat dela upp summan i flera delar. Välj faktura när du köper soffan, sängen, resan eller reparationen och skanna in den i Collector Betalkoll. Välj sedan att delbetala samlingsfakturan. På så sätt jämnar du ut kostnaden och slipper belasta din ekonomi i onödan. Att delbetala är enkelt och du ser direkt i appen hur mycket varje delbetalning kommer att kosta. Smart, eller hur?

4. Sänk din ränta

Små krediter har ofta en väldigt hög ränta. Om du använder Betalkoll för att samla dina små-krediter har du möjlighet att få en lägre ränta (13,95% i årsränta), vilket ger lägre månadskostnad och därmed en lägre totalkostnad för din kredit. Det i sin tur gör att mindre pengar behöver gå till att betala räntor och istället kan användas till att betala av på låneskulden.

Jag vill testa Betalkoll