4 sätt att slippa onödiga avgifter på kreditkort

Förutom de förmåner som ingår i ett kreditkort, finns det smarta sätt att undvika onödiga kostnader. Här listar vi några av dem!

Det finns flera fördelar med att använda ett kreditkort när du betalar online och i fysiska butiker. Du kan utnyttja erbjudanden oavsett när de dyker upp, klara av en oväntad utgift eller ta del av de många förmåner som ingår i kortet. Du kan även undvika onödiga kostnader på ditt kreditkort genom att göra smarta val 

Betala under räntefria dagar

De flesta kreditkort har en räntefri period, vilket innebär att du inte betalar någon ränta om du betalar hela fakturan inom den aktuella perioden. Om du skjuter upp hela eller delar av betalningen, betalar du ränta för den del som du skjuter upp. Med Collectors kreditkort Easyliving har du upp till 56 räntefria dagar.

Gör dina ärenden digitalt

Många aktörer tar ut en avgift för att skicka ut pappersavier, så genom att sköta dina ärenden digitalt kan du spara många hundralappar per år. På Collector Banks Mina sidor eller i Collector Banks app kan du bland annat betala fakturor, se ditt saldo och få hjälp av kundservice Smart och enkelt!

Håll koll på förfallodatum

Se till att alltid betala dina fakturor i tid, för att på så sätt slippa onödiga påminnelseavgifter och förseningsavgifter. Ett annat gott råd är att se kreditkortet som en del av din månadsbudget. Din ekonomi ska med andra ord klara av att betala en kreditkortsfaktura och eventuell tillkommande ränta månaden efter ditt köp.

Betala med kortet

Du behöver ofta betala en avgift om du använder ditt kreditkort för att ta ut kontanter. Om du däremot betalar med kortet, undviker du extra kostnader. Med Collectors kreditkort slipper du även valutapåslag om du betalar med kortet utomlands. För att du ska känna dig extra trygg på resan ingår dessutom avbeställningsskydd och en kompletterande reseförsäkring. Utöver det får du allriskförsäkring, evenemangsförsäkring och en leveransförsäkring vid e-handel inom EU.

 

Läs mer om Easyliving