fredag 29 september, 2017 09:15

Spira - Ny app gör spara genom aktier enklare än någonsin

Göteborg, Sverige – Collector AB (publ) (Nasdaq Stockholm: COLL). Trots att all statistik visar att aktie-sparande är det som historiskt gett bäst avkastning är det bara ca 14 procent av svenskarna som idag äger aktier. Nu lanseras därför appen Spira – ett nytt samarbete mellan Collector Bank och Aktieinvest, som ska göra det möjligt för fler svenskar att bli rika på börsen.

En majoritet av svenskarna sparar varje månad. Men eftersom många tror att det krävs såväl kunskap som intresse och tid för att bli rik på aktier väljer de flesta istället att spara i någon av storbankernas fonder. Tryggt och bekymmersfritt kan tyckas. Problemet är bara att fondernas avgifter äter upp en ganska stor del av vinsten.

”Det som din bank inte berättar för dig är att på 30 år kan hälften av din avkastning ha försvunnit ner i deras fickor. Det är inte särskilt schysst, utan något vi vill ändra på.”
Lena Apler, styrelseordförande och grundare av Collector Bank

Aktier behöver inte vara svårt
Grundidén bakom appen Spira är att göra det möjligt för alla, oavsett förkunskaper, att investera på börsen.

”De flesta sparare är medvetna om att aktiesparande lönar sig på sikt men vågar inte ta steget, ofta på grund av osäkerhet, tidsbrist och låga kunskaper. Storbankerna har i alla tider tjänat på att folk ska tycka aktier är svårt och krångligt, vilket det inte alls behöver vara. Sättet vi byggt Spira på gör att det nu är lika enkelt att spara i aktier som att spara på ett bankkonto eller i fonder men med den stora skillnaden att du faktiskt har möjlighet att få avkastning på dina sparpengar, precis som de slipade börshajarna.”
Therese Lundstedt, vd Aktieinvest

Collector Bank + Aktieinvest = Spira
Spira bygger på Aktieinvests koncept med andelssparande. Det vill säga att man handlar för ett fast belopp istället för i antal aktier. Och användaren behöver varken tänka på rörligt courtage, deklaration, övriga avgifter eller vinstskatt. Genom en stående månadsöverföring köper ”Spiraren” andelar i en färdig portfölj bestående av de största investmentbolagen på Stockholmsbörsen. För Collector Bank innebär Spira ännu ett steg i bolagets vision att bli Nordens ledande digitala nischbank.

”Med Spira lanserar vi nu en digital produkt som möter spararnas efterfrågan på ett långsiktigt sparande som är bättre än vad många andra banker kan erbjuda. Vi tror att Spira kommer att sätta en helt ny standard för det enkla och lönsamma månadssparandet.” Liza Nyberg, CEO Collector Bank


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Liza Nyberg, CEO Collector I Telefon 0739 - 10 00 00  I  E-post liza.nyberg@collectorbank.se
Åsa Hillsten, CCO & IR Collector I Telefon 070-081 81 17   I  E-post asa.hillsten@collectorbank.se

Presskontakter

Madeleine Mörch 
Head of IR & Communications 

Lilla Bommens Torg 11 
411 04 Göteborg

Om Collector Bank

Collector är en börsnoterad bank som är specialiserad på finansieringslösningar för företag och privatpersoner, med särskilt fokus på små och medelstora företags behov. Läs mer om Collector

Prenumerera
  • Obligatoriskt fält
  • Obligatoriskt fält
  • Obligatoriskt fält

  • Obligatoriskt fält

  • Obligatoriskt fält

  • Ej giltig epostadress.