lördag 18 juli, 2015 17:38

Resultatet kommer alltid först

Under Collector Swedish Open arrangerade Collector Bank idag ytterligare en Nyhetsmorgon, ledd av Steffo Thörnquist och Lena Apler. Anders Borg, Azita Shariati, Per Schlingmann, Stefan Karlsson, Carl-Johan Hagman och Ingrid Bonde diskuterade vilka faktorer som påverkar ett företags framgång. 

Steffo Thörnquist ifrågasatte om jämställdhet och andra etiska satsningar verkligen är så viktigt för företagen. Handlar inte allt till slut om vad som står på sista raden?

”Resultatet kommer alltid först. När siffrorna är OK kan man lägga till allt det andra som driver ett företag framåt. ”svarade Anders Borg.

Lena Apler tillade: ”När ett bolag tjänar pengar får man nöjda medarbetare, vilket påverkar resultatet positivt och driver företaget”.

Per Schlingmann drar paralleller mellan näringslivet och politiken på frågan om vad han tror bidrar till goda resultat.

”Man måste hela tiden rikta energin framåt, det går aldrig att vara nöjd och luta sig tillbaka. Globalisering, urbanisering och digitalisering är vad som styr samhället framåt idag. I takt med den ökade digitaliseringen, där allt blir lätt att kopiera, ökar värdet på den mänskliga faktorn med egenskaper som inte kan kopieras.”

Väntar man händer ingenting

Azita Shariati poängterar vikten av eget driv som en framgångsfaktor, både privat och som företagsledare. Som 20-åring flyttade Shariati på grund av kärleken från Iran till Sverige. Idag är hon VD på Sodexo och utsedd till en av Sveriges mäktigaste kvinnor.

”Hade jag väntat på att bli introducerad i samhället och inte själv tagit tag i min situation skulle jag inte suttit här i soffan idag. Väntar man händer ingenting.”

Shariati har arbetat framgångsrikt med jämställdhet. 50 procent i Sodexos ledningsgrupp är kvinnor. Steffo undrade vad hon gjort av alla män som satt i ledningsgruppen innan.

”Jag har inte sparkat dem, de fick bara andra möjligheter”, förklarade Azita Shariati.

Ingrid Bonde tror att fler företag hade kommit längre om man sett jämställdhet som en affärsmässig fördel, såsom många börjat tänka kring hållbarhet.

Steffo Thörnquist avslutade med att fråga om inte Anders Borg vill ha tillbaka sitt gamla jobb som finansminister och styra upp den svajiga situationen i dagens finanspolitiska klimat.

”Efter åtta år som finansminister har jag ett behov av att reflektera över politiken på håll. Men jag hade gärna fortsatt och kan tänka mig att bli finansminister igen. Jag är nöjd med hur jag har det idag också. Jag älskar att lära mig nya saker. Nu har jag fått möjligheten att sätta mig in i helt nya branscher och områden”, förklarade Anders Borg.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Stefan Alexandersson, VD Collector Bank  Telefon +46 70-607 38 87

E-post stefan.alexandersson@collector.se

Åsa Hillsten Eklund, Communication & Marketing Manager, Collector Bank

Telefon +46 700-81 81 17  E-post asa.hillsteneklund@collector.se

Presskontakter

Madeleine Mörch 
Head of IR & Communications 

Lilla Bommens Torg 11 
411 04 Göteborg

Om Collector Bank

Collector är en börsnoterad bank som är specialiserad på finansieringslösningar för företag och privatpersoner, med särskilt fokus på små och medelstora företags behov. Läs mer om Collector

Prenumerera
  • Obligatoriskt fält
  • Obligatoriskt fält
  • Obligatoriskt fält

  • Obligatoriskt fält

  • Obligatoriskt fält

  • Ej giltig epostadress.