onsdag 27 juni, 2018 13:15

Nya investeringar inom Collector Ventures

Collector Ventures fortsätter investera i nya fintech-bolag med en utpräglad digital inriktning där Collector ser en teknisk och affärsmässig nytta. Portföljen växer under juni med ytterligare två svenska bolag: Leeroy och Roaring. Därtill ytterligare en tilläggsinvestering i portföljbolaget Kaching.

– Det är glädjande att Collector Ventures ånyo satsar i två spännande digitala och AI-drivna bolag. Såväl Leeroy som Roaring passar väl in i Collector Ventures-familjen och redan nu ser vi flera möjligheter till samarbete, säger Lena Apler, ordförande i Collector Ventures och tf CEO i Collector.

De senaste åren har Leeroy utvecklat en självlärande AI-driven dataplattform som hjälper restaurangkedjor att driva sin affär likt ett techbolag. Leeroys lösning fokuserar på att effektivisera restaurangernas dagliga verksamheter, öka försäljningen samt erbjuda gästerna en bättre upplevelse. Utöver den AI-drivna dataplattformen där restaurangen följer och styr sin affär i realtid finns även en mobilapp där gästerna kan beställa och betala före eller under restaurangbesöket, samt ett kassasystem genom vilken restaurangen tar betalt.

Roaring utvecklar och säljer smarta API-tjänster med person- och företagsinformation. Investeringen i Roaring är ett resultat av MTR Express och Almi Invests satsning Draktåget där sju startups fick möjlighet att pitcha inför utvalda affärsänglar.

Kaching utvecklar mobila kassalösningar som bland annat kopplar ihop e-handel och försäljning i fysiska butiker och riktar sig främst mot större detaljhandelskedjor. Kassalösningen finns redan i samtliga butiker hos Digital Inn, som är en Apple premium reseller. Collector Ventures ägarandel i Kaching uppgår efter den nu genomförda tilläggsinvesteringen till cirka 11%.

Hittills har Collector Ventures investerat i drygt 20 fintech-bolag som till exempel Simplex (Enkla.com), Wint, Gimi (Veckopengen), BetterWealth, Nordkap, Kaching, 24SevenFInance och Mr Shoebox.


För ytterligare information:
Lena Apler, tf CEO Collector I Telefon 070-525 65 80 I E-post lena.apler@collectorbank.se 
Clara Bolinder-Lundberg, IR Manager I Telefon 070-719 84 43 I E-post clara.bolinderlundberg@collectorbank.se

Presskontakter

Madeleine Mörch 
Head of IR & Communications 

Lilla Bommens Torg 11 
411 04 Göteborg

Om Collector Bank

Collector är en börsnoterad bank som är specialiserad på finansieringslösningar för företag och privatpersoner, med särskilt fokus på små och medelstora företags behov. Läs mer om Collector

Prenumerera
  • Obligatoriskt fält
  • Obligatoriskt fält
  • Obligatoriskt fält

  • Obligatoriskt fält

  • Obligatoriskt fält

  • Ej giltig epostadress.