måndag 25 maj, 2015 08:00

Collector har fått banktillstånd – namnändrar till Collector Bank

Göteborg, Sverige – Collector Credit AB (”Collector”) har av Finansinspektionen fått tillstånd att driva bankrörelse. Tillståndet förbättrar Collectors möjligheter att stärka sin position på marknaden.

Collector är en nischad aktör inom bank- och finansmarknaden som erbjuder finansieringstjänster och betallösningar för privat- och företagskunder. Bolaget har haft en obruten resultat- och tillväxtkurva sedan 1999 och har sedan 2005 haft en årlig tillväxttakt om drygt 30 procent och en resultattillväxt om drygt 42 procent. Beviljandet av banktillstånd innebär att Collector ytterligare förbättrar möjligheten att stärka sin position vilket kommer att bidra till en fortsatt god lönsamhet.

- Vi är oerhört glada och stolta över att få bekräftat att Collector kvalificerar sig för att bedriva bankrörelse. Banktillståndet är en viktig kvalitetsstämpel för oss som en ansvarsfull aktör på bank- och finansmarknaden, säger Collectors CEO Stefan Alexandersson.

I samband med banktillståndet ändrar Collector Credit AB namn till Collector Bank AB.

Presskontakter

Madeleine Mörch 
Head of IR & Communications 

Lilla Bommens Torg 11 
411 04 Göteborg

Om Collector Bank

Collector är en börsnoterad bank som är specialiserad på finansieringslösningar för företag och privatpersoner, med särskilt fokus på små och medelstora företags behov. Läs mer om Collector

Prenumerera
  • Obligatoriskt fält
  • Obligatoriskt fält
  • Obligatoriskt fält

  • Obligatoriskt fält

  • Obligatoriskt fält

  • Ej giltig epostadress.