onsdag 13 juni, 2018 13:00

Collector Bank i nytt samarbete med Mr Shoebox

Collector Bank inleder nytt finansieringssamarbete med Mr Shoebox.  Partnerskapet innebär att Mr Shoebox nu kan erbjuda samtliga sina kunder fakturafinansiering och företagskrediter genom Collector Banks skräddarsydda open banking-lösning.

Mr Shoebox erbjuder nästa generations cloudbaserade och mobila apptjänst för redovisning och bokföringstjänster. Cirka 85 procent av alla nya jobb inom EU de senaste fem åren är skapade av småföretag och genom samarbetet med Collector erbjuds nu företagarna effektiva och digitala finansieringslösningar genom bl.a realtidsanalyser av såväl intäkter som kostnader. Effektiviteten i kreditbedömningarna gör det enklare för företagen att ta rätt beslut kring sin finansiering.

– Collector Bank är den givna samarbetspartnern när det kommer till digitala finansieringslösningar. Tillsammans kan vi minska den administrativa bördan samt bidra till tillväxten för många av Europas småföretagare, säger Ken Bertling, VD Mr Shoebox.

– Att genom samarbetet med Mr Shoebox kunna erbjuda finansiering till en större grupp företagare är mycket positivt. Det är också extra glädjande att kunna etablera ett affärssamarbete med ett av våra fintechbolag som vi har investerat i genom Collector Ventures, säger Lena Apler, tf CEO på Collector.

Collector Ventures investerar i nya fintechbolag med en utpräglad digital inriktning där Collector Bank ser en teknisk och affärsmässig nytta. Collector Ventures ägarandel i Mr Shoebox uppgår till drygt 13%.


För ytterligare information:
Lena Apler, tf CEO Collector I Telefon 070-525 65 80 I E-post lena.apler@collectorbank.se
Clara Bolinder-Lundberg, IR Manager I Telefon 070-719 84 43 I E-post clara.bolinderlundberg@collectorbank.se

Presskontakter

Madeleine Mörch 
Head of IR & Communications 

Lilla Bommens Torg 11 
411 04 Göteborg

Om Collector Bank

Collector är en börsnoterad bank som är specialiserad på finansieringslösningar för företag och privatpersoner, med särskilt fokus på små och medelstora företags behov. Läs mer om Collector

Prenumerera
  • Obligatoriskt fält
  • Obligatoriskt fält
  • Obligatoriskt fält

  • Obligatoriskt fält

  • Obligatoriskt fält

  • Ej giltig epostadress.