torsdag 15 november, 2018 12:00

Collector Bank förvärvar Lowells betallösning

Collector Bank har idag ingått avtal om förvärv av Lowells betallösningsverksamhet Lindorff Payments. Affären innebär att Collector Bank fördubblar sin volym i Finland och därmed stärker sin roll som en av de ledande aktörerna inom betallösningar i Norden.

Lindorff Payments har en imponerande portfölj med hundratals nordiska kunder samt flera strategiska partnerskap. Den förvärvade betallösningsverksamheten har sedan starten 2011 hanterat miljontals transaktioner från både e-handlare och traditionella butiker.

– Det är oerhört glädjande att kunna stärka vår position på marknaden för betallösningar i Finland och Norden. Verksamheten vi övertar från Lowell är otroligt välskött. Nu påbörjar vi arbetet för att hjälpa våra nya kunder att öka sin försäljning och förstärka kundupplevelsen, säger Martin Nossman, CEO på Collector Bank.

Precis som i Collector Banks befintliga erbjudande har Lowell betallösningar för både B2C- och B2B-handel i såväl butiker som e-handel. Affären kompletterar Collector Banks erbjudande och ger ytterligare kraft i företagets tillväxt på den nordiska marknaden.

Lowell uppger ökad fokusering på kärnverksamheten som anledning till försäljningen.

– Avyttringen gör det möjligt för oss att lägga större fokus på att fortsätta växa inom vårt idag viktigaste segment i Norden, finansiella institutioner. Dels att vi får möjlighet att titta på nya marknadssegment inom ramen för kredithanteringstjänster, säger Trond Brandsrud, Nordenchef på Lowell.

Avtalet signeras idag och partnerna strävar efter att tillträdet ska ske innan årsskiftet.

För ytterligare information:

Martin Nossman, CEO Collector I Telefon +46 70-330 26 75 I E-post martin.nossman@collectorbank.se

Susanne Bruce, COO Collector I Telefon +46 70-828 24 27 I E-post susanne.bruce@collectorbank.se

Aki Tusa, Country Manager Finland I Telefon +358 50-538 96 82 I E-post aki.tusa@collectorbank.fi

Presskontakter

Madeleine Mörch 
Head of IR & Communications 

Lilla Bommens Torg 11 
411 04 Göteborg

Om Collector Bank

Collector är en börsnoterad bank som är specialiserad på finansieringslösningar för företag och privatpersoner, med särskilt fokus på små och medelstora företags behov. Läs mer om Collector

Prenumerera
  • Obligatoriskt fält
  • Obligatoriskt fält
  • Obligatoriskt fält

  • Obligatoriskt fält

  • Obligatoriskt fält

  • Ej giltig epostadress.