Topformula ökar konverteringen med integrerad leveransmodul från Collector

När e-handelsföretaget Topformula utökade sin kassalösning med fler leveransalternativ lyftes kundupplevelsen markant. Leveransmodulen är en ny integrerad del i Collector Checkout, som Topformula varit först ut med att implementera. “Vi ser en klar ökning i både kundnöjdhet och konvertering”, säger Fredric Boson, CEO på Topformula.

Topformula är ett av de ledande bolagen i Sverige inom utveckling och produktion av kosttillskott. För e-handlare är konverteringsoptimering ett uttalat mål och inte sällan är erbjudandet av relevanta leveranssätt en viktig komponent i det. Topformula var så gott som klara med en egen lösning, men valde att inte lansera och istället koppla på Collectors leveransmodul:

– Att erbjuda ett brett utbud av relevanta leveransalternativ behövs för att skapa en positiv kundupplevelse och vi såg ett behov hos våra kunder att kunna välja fritt. Vår egen lösning var klar och vi var redo att gå live, men vi fastnade i buggar när vi skulle knyta samman alla system. När vi fick se Collectors lösning med en färdig integration till Unifaun, valde vi att helt skippa vår egen och implementera Collectors helhetslösning istället, säger Fredric Boson, CEO på Topformula.

Collectors leveransmodul löste behovet genom att knyta samman Topformulas leveransalternativ, identifiering och betalning i checkoutflödet, vilket görs med hjälp av en direkt integrering mot Unifaun. Redan vid lansering märks positiva effekter i form av ökning i konvertering, kundnöjdhet och färre avhopp i kassan.

– Att få en helhetslösning från Collector med fullständig integration skapar hög trovärdighet gentemot våra kunder men även bättre stabilitet för oss. Vi ser en klar ökning i både kundnöjdhet och konvertering med en 4% ökning i konvertering och ett ökat ordervärde på 28%. För oss som redan har en bra konverteringsgrad är detta väldigt fina siffror. Min kassa måste fungera perfekt och ge en positiv kundupplevelse, vilket Collector lyckats lösa, säger Fredric Boson, CEO på Topformula.

För Topformulas kunder handlade det om att kunna välja fritt under hela köpresan och att få fraktalternativ presenterade utifrån relevanta parametrar vilket Collector matchade väl:

– Vi har sett många e-handlare kämpa med att få till en bra kundupplevelse där leverans, identifiering och betalning är i samspel. Därför har också intresset från befintliga och potentiella kunder varit mycket stort kring denna lösning. De fina resultat som Topformula kunnat se på kort tid i samband med lanseringen gör oss inte förvånade – men väldigt glada, säger Mikael Anstrin, General Manager Payments på Collector.

– Vi har sett många e-handlare kämpa med att få till en bra kundupplevelse där leverans, identifiering och betalning är i samspel. Därför har också intresset från befintliga och potentiella kunder varit mycket stort kring denna lösning. De fina resultat som Topformula kunnat se på kort tid i samband med lanseringen är precis de effekter vi vill uppnå och vi ser fram emot fortsatt samarbete ihop, säger Mikael Anstrin, General Manager Payments på Collector.


Läs mer om leveransmodulen här


Mikael Anstrin

General Manager Payments, Collector Bank

Fredric Boson
CEO, Topformula


Vill du veta mer?

 
Kontakta oss om betallösningar