Så lyckas Thobias Montler kombinera livet som elitidrottare med jobbet som Customer Service Agent på Collector

På Collector har vi Sveriges bästa kollega – Sveriges bästa längdhoppare alltså. Med ett personligt rekord i längdhopp på 8,22 meter är Thobias Montler bäst i Sverige och just nu rankad som 5a i världen. Vid sidan av idrottskarriären jobbar han på Collectors Contact Center med att hjälpa våra kortkunder att få svar på sina frågor. Här berättar han om sin bakgrund och hur han får ihop vardagen med ett tight träningsschema och kontorsjobbet.Hur kommer det sig att du satsade på friidrott och hur ser planerna ut framåt?

Jag började träna friidrott i Landskrona när jag var 7 år. Det var efter att ha sprungit ett motionslopp för barn som jag trillade in på friidrotten. Kort därefter gjorde jag min första tävling och blev då 2a! Där fick jag mersmak och bestämde mig för att nästa tävling skulle jag vinna. Det gjorde jag också och då föddes ett litet “ego” i mig och jag tänkte att “visst är det roligt att tävla i lag men det är minst lika roligt att vinna själv”. Såhär långt har jag hunnit vara med på både ett EM och ett VM, och till nästa år kommer förhoppningsvis den största tävlingen för mig äga rum och det är OS i Tokyo.


Hur får du ihop ett intensivt träningsschema med jobbet på Collector?

Det är inte alltid lätt att få alla pusselbitar i livet att gå smidigt ihop, men som min situation ser ut just nu är jag väldigt nöjd. Under träningsperioden när det inte är tävlingar så blir det att jag kan jobba lite mer, ca 2-3 gånger i veckan om 4h vardera. Då kan jag med hjälp av min chef Fredrika sy ihop ett schema som funkar med träning och allt annat i min vardag. Under tävlingsperioden blir det lite tuffare för mig att planera jobb i förväg. Då befinner jag mig väldigt mycket på resande fot och det kan med kort varsel bli aktuellt med tävlingar. Men även där så har jag en bra kommunikation med Fredrika, så att jag kan få in lite jobb när jag väl är hemma.