Så lyckas teamet på Juridik med att jobba hemifrån

Hemmakontoren fortsätter på Collector. Läs hur Malin Lönn, Legal Counsel, och hennes kollegor på Juridik lägger upp sina dagar när de jobbar hemifrån.


Du och dina kollegor har jobbat hemifrån sedan april, hur lägger ni upp dagarna? 

För vårt team är det viktigt att behålla gemenskapen trots mycket hemmajobb. Vi försöker ha täta avstämningar samt ett stående möte varje fredag där vi går igenom veckan som varit och veckan som kommer. Vi försöker även peppa varandra att ta lite pauser med träning och frisk luft för att undvika enbart stillasittande jobb vid datorn.

Vad skulle du säga är den största utmaningen med att jobba hemifrån?

Vår avdelning har inga problem med det då vi främst behöver en laptop, internet och kollegor att bolla frågor med för att kunna göra vårt jobb – och det fungerar ju lika bra virtuellt. Däremot är det ju inte lika enkelt att ha korta avstämningar när alla sitter hemma, jämfört när du har kollegorna omkring dig. En fördel med det är dock att du får tid att koncentrera dig på en och samma uppgift utan bli avbruten, samtidigt som de lite snabbare frågorna som annars kan stämmas av på kontoret, nu tar längre tid.

Personligen skulle jag säga att den största utmaningen är att missa det sociala. Jag är en utåtriktad person som tycker om att omge mig med människor, speciellt när man har turen att jobba med så härliga kollegor på Collector! 

Vad har fungerat bättre än du trodde det skulle göra?

Jag är imponerad över hur snabbt och bra alla har anpassat sig till att jobba hemifrån. Eftersom vi jobbar på distans har mycket fokus legat på att kunna jobba ännu mer digitalt och anpassa oss efter rådande omständigheter, utan att effektiviteten påverkas negativt. Där har Collector verkligen varit snabba på bollen och gjort det bästa av situationen. Vi alla levererar precis som om vi varit på kontoret.

Avslutningsvis, har du några tips för att hålla uppe motivationen?

Förutom att försöka lägga upp dagen som att du ska in till kontoret skulle jag tipsa om att planera in minst en lunch i veckan med en vän eller kollega. På så sätt får du lite miljöombyte som både ger ny energi och förhindrar att lunchen blir framför datorn.


/  Malin Lönn
Legal Counsel
malin.lonn@collectorbank.se
0737120654