Lär känna vår Vice VD Susanne Bruce

Susanne Bruce är Vice VD och COO på Collector Bank. Här lär vi känna henne på djupet, får reda på vad som får henne att trivas så bra och vad ingen av kollegorna visste om henne sedan tidigare.
Vad jobbar du med på Collector Bank?

Jag är Vice VD och COO.

Vad tycker du är det bästa med Collector Bank?

Det som jag tycker är bäst med Collector är kulturen med de härliga människorna och att det är väldigt högt i tak. Här får man aldrig höra att något är omöjligt eller att det inte går att genomföra. Det är en härlig drivkraft i hela organisationen.

Hur länge har du varit med i ledningsgruppen?

Jag har varit med i ledningsgruppen i tre år nu.

Om du skulle beskriva din arbetsplats med ett ord, vad skulle det vara?

Det skulle vara glädje, jag blir väldigt glad när jag tänker på min arbetsplats.

Vad har du jobbat med innan du började på Collector Bank?

Jag har alltid jobbat inom finans eller IT och innan Collector var jag på Intrum i flera år. Jag har även drivit ett eget bolag som blev uppköpt av ett IT-bolag där jag sedan blev VD.

Vilket av Collectors värdeord ligger dig närmast hjärtat?

Ett värdeord som ligger mig varmt om hjärtat är entreprenörskap. Jag har själv drivit och byggt upp ett bolag så jag har det i ådrorna. Fastän vi fokuserar mycket på andra delar nu så har vi kvar mycket av entreprenörskapet och engagemanget – och det gillar jag.

Vad ville du arbeta med när du var liten?

När jag var liten älskade jag hästar och ville arbeta med något som hade med hästar att göra, från hästskötare och travtränare till att jag till och med ville flytta till Irland för att bara arbeta med hästar ett tag. Men den idén släppte jag när jag slutade gymnasiet. Men jag tycker fortfarande om att rida och det händer då och då att jag gör det också.

Vad kan vi alltid hitta på ditt skrivbord?

På mitt skrivbord kan man alltid hitta två-tre glasögon i olika varianter.

Har du något fritidsintresse?

Jag gillar att spela golf och även vandring och klättring eftersom jag också tycker om höga höjder. Men när jag bara är hemma älskar jag att kolla på film. Sen älskar jag också att spendera tid med min familj. Det är jag, min man, våra tre barn och barnbarnen. Det kanske inte är ett fritidsintresse men för mig är familjen väldigt viktig och betyder mycket för mig.

Hur har du nytta av dina fritidsintressen i ditt arbete?

Både vandringen och golfen kräver väldigt mycket koncentration vilket jag har nytta av i mitt arbete. Sen är jag också en tävlingsmänniska som alltid vill att allting ska blir bättre!

Vad vet dina kollegor inte om dig?

När jag var i 20-årsåldern var jag med och tävlade i SM i Jitterbugg eller Jive som det heter idag. Det tror jag inte att någon på Collector vet om mig.

Musik eller podcast?

Jag lyssnar väldigt mycket på podcast.

Favoritpodcast?

Jag tycker väldigt mycket om P3 Dokumentär och Rättegångspodden. Sen lyssnar jag också mycket på DI förnuft och känsla samt Framgångspodden när det är intressanta personer som intervjuas.

Vad står högst upp på din Bucketlist?

Sedan jag var väldigt ung har jag haft en dröm om att få gå på Oscarsgalan.