Joel Lundqvist går för guld

Efter 20 år i Frölunda HC har Joel Lundqvist bestämt sig för att avsluta karriären, men innan dess är det full fart framåt mot ett hägrande SM-guld.

Joel Lundqvist

Under sin tid i Frölunda HC har Joel Lundqvist satt alla rekord som går att sätta – flest matcher, flest poäng, flest mål, flest assist och flest utvisningsminuter. Lägg därtill fyra SM-guld, tre VM-guld, fyra CHL-titlar och 14 år som lagkapten.

– Det finns fortfarande mycket hockey kvar att spela och just nu är jag fullt fokuserad på den sista och roligaste delen av säsongen. Det är många bra lag, så det kommer att bli tufft, men jag är otroligt taggad och spelar för att vinna. När säsongen är över kommer jag att reflektera och se tillbaka, men än så länge är jag inte klar, säger Joel Lundqvist.

Nyckeln till de stora framgångarna i Frölunda HC har varit att just fokusera på det som är här och nu. Joel Lundqvist vill i dagsläget inte ranka sina meriter, men förhoppningen är att karriären ska krönas med ännu ett SM-guld.

– Vi har fått vara med och gå hela vägen några gånger och för att lyckas med det igen krävs det att vi alla drar åt samma håll. Som lagkapten handlar det om att få gruppen att samarbeta och skapa en samsyn på hur vi ska spela och uppträda, säger Joel Lundqvist.

Oavsett vilken väg Joel Lundqvist väljer att gå när säsongen är slut, kommer han att ta med sig många saker från tiden som aktiv spelare.

– Hockeyn har varit min dröm sedan jag var liten och den har format mig till den jag är idag. Det jag främst kommer att ta med mig är arbetsmoral. För att bli bra på något krävs hårt jobb, man får inget gratis. Om du lägger ner tid, kraft, passion och verkligen tror på det du gör, ökar chanserna för att lyckas. Det gäller för allt i livet och det är någonstans det som alltid har drivit mig, säger Joel Lundqvist.

Collector Bank har de senaste åren tydliggjort sitt fokus på finansieringslösningar för medelstora företag. Hållbarhet är ett prioriterat område för banken, som stöttar idrott och hälsa både internt och genom att sponsra lokala idrottsföreningar.

– För oss på Collector Bank är det viktigt att stötta det lokala föreningslivet och aktörer som stämmer överens med våra värderingar. Vi har vårt huvudkontor i Göteborg, så vårt sponsorskap i Frölunda HC ger oss många fina möjligheter i form av event, matcher och nya nätverk, säger Erik Krondahl, General Manager, Corporate, på Collector Bank.