Från handläggare till teamchef på tre år

Under sin uppväxt fick Amir Shaat ofta höra att han aldrig skulle lyckas i Sverige. Men ambition, driv och kämpaglöd har tagit honom framåt steg för steg. Här berättar han om sin resa på Collector.

Amir Shaat, Team Leader - Financial Administration, Collector Bank

Varför sökte du till Collector?

Jag har alltid velat jobba på bolag där kompetens och engagemang värdesätts före allt annat och jag fastnade väldigt mycket för Collectors värdeord. Jag tänkte direkt att de stämde väldigt väl med mina egna värderingar – engagemang, etik och entreprenörskap. Jag insåg också att min säljerfarenhet passade bra att kombinera med en tjänst som handläggare. Arbetsuppgifterna innebar allt från att godkänna en låneansökan till att hjälpa kunder att öppna upp ett sparkonto.

Några månader senare fick jag möjlighet att vara med och starta upp ett nytt team inom banken, Outbound – en avdelning som skulle fokusera mer på kundens livscykel samt jobba proaktivt med kundrelationer. Det var då var jag insåg att jag måste leverera ännu mer än jag tidigare gjort. Eftersom jag verkligen trodde på teamet och såg att det gav ett värde till bolaget ville jag att det skulle växa.

Vad är det som driver dig mest?

När jag växte upp hände det ofta att folk sa till mig att jag aldrig kommer att lyckas på grund av att jag inte är född i Sverige. Det har gjort att jag fått anstränga mig mer för att bevisa att jag kan. När Collector gav mig chansen att visa vad jag går för valde jag att ge 200 procent. Och det har gett resultat.

Du jobbar idag som teamchef, berätta om det uppdraget!

Jag har alltid brunnit för att leda andra människor. Efter ett och ett halvt år på Collector hade jag hunnit med två olika tjänster och fick möjlighet att bli teamchef på Contact Center. Under den tiden började jag planera nästa steg i min karriär och fick ett erbjudande om att leda ett annat team, Financial Administation.

Hur ser du på din fortsatta utveckling inom Collector?

Jag ser att det finns gott med utvecklingsmöjligheter här. Collector värdesätter sin personal men inget kommer gratis. Visar man framfötterna så får man något för det, det kan vara i form av mer ansvar, kompetensutveckling osv. Jag vill givetvis fortsätta utvecklas både som individ men också inom bolaget. Jag har så mycket jag vill bidra med och ge tillbaka för allt jag fått!